TMMOB İl Kordinasyonu'nda kadına yönelik şiddet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TMMOB İl Kordinasyonu'nda kadına yönelik şiddet
Abone ol
​TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında yer almış olan Sevilay Kale Çete insanlık dışı bir darp edilme büyük tepki gösterdi.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında yer almış olan Sevilay Kale Çete insanlık dışı bir darp edilme büyük tepki gösterdi.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Sevilay Kale Çete’ye yapılan saldırıyı kınama kararı aldı.  İl Koordinasyon Kurulu adına bir açıklama yapan İl sekreteri Burkay Güçyetmez şöyle dedi “ Bulunduğumuz bölge coğrafyasında özellikle de yaşadığımız kentte; cehaletten beslenen ve giderek yükselen şiddet, güvenli ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımızı kısıtlıyor. Kültürel ve sosyal ayrışmanın ve ayrıştırmanın kötü sonuçları giderek artıyor. Kadına yönelik şiddet evden sokağa, tüm toplumsal alana, işyerlerine, akademik ortama kadar artarak yaygınlaşıyor. Ve bu şiddet geçtiğimiz gün kirli yüzünü tekrar gösterdi. Çeşitli platformlarda bir araya geldiğimiz, Önemli bir insan hakları savunucusu, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında yer almış olan Sevilay Kale Çete insanlık dışı bir darp edilme hadisesi yaşadı. Bizler Kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini biliyoruz. TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak; Sevilay Kale Çete ‘ye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tüm temel haklarımız için insanca yaşamı savunuyor, güvenilir, huzurlu bir kent istiyoruz”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski öğretmenevi Anadolu Arkeoloji Estitüsü olacakÖnceki Haber

Eski öğretmenevi Anadolu Arkeoloji Estit...

GTB üye memnuniyetini ISO 10002 ile taçlandırdıSonraki Haber

GTB üye memnuniyetini ISO 10002 ile taçl...

Yorum Yazın

Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı