TFF 1.Lig'de gol patlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TFF 1.Lig'de gol patlaması
Abone ol
TFF 1. Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk devresinde 35 gole ulaşan Çaykur Rizespor, en golcü takım olurken, 3 futbolcu 9'ar gole ulaştı. Ligde 153 müsabakada 406 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,70, hafta başına düşen gol sayısı da 23,09 olarak gerçekleşti. Çaykur Rizespor, attığı 35 golle en golcü takımı unvanını aldı. Gaziantepspor ise 7 golle en az gol atan ekip olarak dikkati çekti.
TFF 1. Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk devresinde 35 gole ulaşan Çaykur Rizespor, en golcü takım olurken, 3 futbolcu 9'ar gole ulaştı. Ligde 153 müsabakada 406 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,70, hafta başına düşen gol sayısı da 23,09 olarak gerçekleşti. Çaykur Rizespor, attığı 35 golle en golcü takımı unvanını aldı. Gaziantepspor ise 7 golle en az gol atan ekip olarak dikkati çekti.

İlk devrede Balıkesirspor Baltok'tan Abdulkadir Özgen ile Mahatma Otoo ve Çaykur Rizespor'dan Braian Samudio 9'ar golle krallık yarışında ilk sırayı aldı. 

Gollerin dağılımı
Ligdeki 406 golün 237'sini ev sahibi ekipler, 169'unu deplasman takımları attı. Gollerin 293'ü ayakla, 56'sı kafayla, 45'i penaltıdan atılırken, futbolcular 12 kez topu kendi ağlarına gönderdi. Takımlar müsabakalarında ilk 45 dakikalık bölümde 160, ikinci yarılarda ise 246 gol kaydetti.
Toplam 55 penaltı kararının verildiği ligde, bunların 45'i gol oldu. Çaykur Rizespor ve Ümraniyespor'un penaltıdan 6'şar golü bulunuyor. İstanbulspor 3, Grandmedical Manisaspor 2, Adana Demirspor, Akın Çorap Giresunspor, Altınordu, Samsunspor ve Ümraniyespor birer penaltı atışından yararlanamadı.

Kendi kalesine 12 gol
Toplam 7 takımdan 11 oyuncunun kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı ligde, Gazişehir Gaziantep 4, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Grandmedical Manisaspor 2, Altınordu, Elazığspor, Gaziantepspor ve Ümraniyesporlu oyuncular birer kez kendi ağlarını havalandırdı.

Ligde kendi kalesine gol atan futbolcular şöyle:
Uğur Arslan Kuru (Altınordu), Kubilay Sönmez, Lokman Gör (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Bjarnson (Elazığspor), Şenol Can (Gaziantepspor), Sinan Osmanoğlu (2), Ahmet Kesim, Özgür Yankaya (Gazişehir Gaziantep), Abdulkadir Korkut, Atiemwen (Grandmedical Manisaspor), Appindangoye (Ümraniyespor)  
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünlü modacılar GFK Store’deÖnceki Haber

Ünlü modacılar GFK Store’de

Vedat Özsoylu dönemi!Sonraki Haber

Vedat Özsoylu dönemi!

Yorum Yazın

Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması
Başarılı başkan yeniden aday olmayacağını açıkladı