Suriyeliler İçin Proje Hazırladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriyeliler İçin Proje Hazırladık
Abone ol
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin meslek sahibi olması amcıyla proje hazırladıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, proje ile mesleki eğitime tabi tutulacak Suriyelilerin ihtiyaç duyulan sektörlerin nitelikli eleman ihtiyacını da karşılayacağını kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin meslek sahibi olması amcıyla proje hazırladıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, proje ile mesleki eğitime tabi tutulacak Suriyelilerin ihtiyaç duyulan sektörlerin nitelikli eleman ihtiyacını da karşılayacağını kaydetti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İslahiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Beraberinde İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte yaptığı ziyarette, ilçeye ilişkin bilgiler alan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'ten İskenderun Limanı'na ulaşımı kısaltacak olan 105 kilometrelik yolun tamamlanarak faaliyete geçmesiyle İslahiye'nin sanayiciler için cazibe merkezi olacağını kaydetti.

Gaziantep'in sanayisi ile Türkiye'nin gurur duyduğu şehirlerden olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelenlerin iş hayatına entegre edilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'de sayıları 3 milyona doğru yaklaşan Suriyeli bulunduğunu ve bu kişilere bugüne kadar 9 milyar dolara yakın kaynak ayrıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle dedi:

"Hiçbir batılı ülke Suriyeliler konusunda maalesef ülkemize destek olmamıştır. İnşallah şimdi dünyada bunun farkına vardı. Göç konusunda hareketlilik başlayınca daha hassas davranmaya başladılar. Biz de TOBB olarak özellikle Suriye'den göç eden kardeşlerimizin meslek sahibi olması için mesleki eğitimi içeren bir projeyi yaptık. Bu konuda AB ve hükümetimizle görüşüyoruz. Proje ile Suriyeli kardeşlerimizi meslek sahibi yapıp, kollarına altın bilezik takıp, gerek sanayimizin, gerek hizmet ve tarım sektörünün nitelikli elemanlara kavuşmasını amaçlıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Reformlar İle Kriz AşılacakÖnceki Haber

Reformlar İle Kriz Aşılacak

Çalışanların Haklarını Korumak GörevimizSonraki Haber

Çalışanların Haklarını Korumak Görevimiz

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı