Sürdürülebilir enerji dalında ödül!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürdürülebilir enerji dalında ödül!
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2014-2018 yıllarında ulusal ve uluslararası ödüllere adeta ambargo koydu, aldığı 164 ödülle Gazi şehri, gururlandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz sadece kendi şehirlerimizle değil, ABD’deki, Çin’deki ve Avrupa’daki şehirlerle yarışıyoruz” dedi, hazırladığı projeleriyle uluslararası alanda yarışa girişti, performansıyla dikkati çekti. 

Bu kapsamda Büyükşehir, Avrupa Konseyi Parlamentosu tarafından verilen Europe Prize ödüllerinde, 2016 yılında ikinci aşama olan “Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü”nün, 2017 yılında üçüncü aşama olan “Avrupa Şeref Plaketi” ödüllünün sahibi oldu, bu sene de büyük ödül olan Europe Prize ödülüne başvurdu. Enerji verimliliğine yönelik yürüttüğü çalışmalar sonunda Büyükşehir Belediye Binası Yeşil Bina (BREEAM ın Use) sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede almaya hak kazanan Büyükşehir Belediyesi Biyogaz Tesisi Projesi, Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nin düzenlediği Uluslararası İdealkent Ödülleri çerçevesinde “Sürdürülebilir Enerji” dalında ödül kazandı.

CUMHURBAŞKANINDAN SAĞLIK PROJELERİNE ÖDÜL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıkla ilgili yatırımları ve projeleri ödül getirdi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca “6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması”nda sosyal alandaki “Belediye Hizmetlerinde Dezavantajlı Gruplar” başlığı adı altında açılan; “Kadın Sağlığı Hizmetleri Projesi”nde Büyükşehir Belediyesi “Büyükşehir Belediyeleri” kategorisinde dereceye girmeyi başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden 2’ncilik ödülünü aldı.

EN İYİ KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASI KORUMA VE YAŞATMA PROJESİ: SANAT MERKEZİ

Eski Adliye Binası’nın Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesine yönelik proje, Sign of the City Awards (SotCA) Gayrimenkul Yarışmasında “En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi” kategorisinde ödül kazandı.  Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) “2015 Yılı Ulusal Destinasyonu” ödülüne sahibi olan Büyükşehir’in 100’üncü Yıl Atatürk Kültür Parkı, Dünya Kent Parkları Birliği Uluslararası Büyük Kent Parkları Ödülü (PARKANTEP) çerçevesinde Dünya’nın en kıymetli parkı seçildi.

EN BAŞARILI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınlara ve çocuklara dönük çalışmaları dolayısıyla İtalya Cumhuriyeti’nin En Yüksek Devlet Nişanı olan Liyakat Nişanı’nı, İtalya Cumhurbaşkanı himayesindeki "Minerva Anna Maria Mammoliti” ödülünü aldı. Ayrıca  “Golden City Awards 2016 En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” ödüllünün sahibi oldu. Bu ve buna benzer birçok ödülü kente kazandıran Büyükşehir, 4 yılda aldığı 164 ödülle adından söz ettirmeyi başardı, hem ulusal, hem de uluslararası alanda ses getirdi. 

Asya Belediye Başkanları Forumu ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) başkanlığı olmak üzere iki uluslararası kuruluşun aktif başkanlığını yürüten Başkan Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) dönem başkanlığını yapıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaat mühendisleri piyano resitalinde buluştuÖnceki Haber

İnşaat mühendisleri piyano resitalinde b...

CHP Gaziantep’te 17 yılda 17 başkan görev yaptıSonraki Haber

CHP Gaziantep’te 17 yılda 17 başkan göre...

Yorum Yazın

Gaziantep’te dev kaçak ilaç operasyonu! Binlerce ürün ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı
Gaziantep'te 23 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Yolunda Dehşet! Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Ölü, 3 Yaralı
MHP Şehitkamil yönetimi açıklandı: İşte tek tek o isimler
MHP Şahinbey’de yönetim tamam: İşte o isimler
Gaziantep'te 3 milyonluk sahte para operasyonu: 6 gözaltı
Bayramın huzurlu geçmesi için 72 bin kişi görevde
MHP Gaziantep'te "Kurumsal Disiplin" Vurgusu: Teşkilat Gücünü Koruyor
Şehitkamil’de “Spor Şenliği”ne Yoğun İlgi
GTB Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
Gaziantep AB Bilgi Merkezi’nden Avrupa Günü’ne Sanatsal Dokunuş
Gaziantep'te 'Narko-Alan' uygulaması: 75 araca 3 milyon TL ceza
Gaziantep'te 'Kurban Yakalama Timi' bayrama hazır
NTO, İş Dünyasının Merkezi TOBB’un 82. Genel Kuruluna Katıldı
Nizip Ticaret Borsası Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
GAÜN Hastanesi’nde Geleneksel Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
Gaziantep FK’da Radoi Defteri Kapanıyor mu?
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi
Kurbanlık Dana Hastane Bahçesine Girdi, Teknik Personel Yakaladı
“Shakespeare’in İnsanları” Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Sahnelendi