Spor yapmayı çocuk oyunlarıyla sevdiriyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Spor yapmayı çocuk oyunlarıyla sevdiriyorlar
Abone ol
Şehitkamil Belediyesi, ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesiyle miniklere spor yapma alışkanlığını eğlenceli geleneksel çocuk oyunlarıyla aşılıyor.

Şehitkamil Belediyesi, ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesiyle miniklere spor yapma alışkanlığını eğlenceli geleneksel çocuk oyunlarıyla aşılıyor.

Sürdürülebilir spor yapma alışkanlığını toplumun tüm kesimlerine yaymak isteyen Şehitkamil Belediyesi;  alışveriş merkezleri, okullar ve spor merkezlerinde hayata geçirdiği ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesiyle minik öğrencilere de sporu keyifle yaptırıyor. Özelikle alışveriş merkezlerinde büyük ilgi gören proje kapsamında hafta sonları 4-10 yaş aralığında yüzlerce öğrenci, eğlenceli oyunlar eşliğinde spor yapmanın tadını çıkartıyor.

 UNUTULAN SOKAK OYUNLARINI HATIRLATIYORUZ

‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesiyle unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını miniklere eğlenceli etkinliklerle hatırlatmayı amaçladıklarını ifaden eden projede görevli eğitmenlerden Mehmet Kaya, teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocukların oyun şekillerinin de değiştiğini söyledi. Kaya, şu açıklamada bulundu:

 “Proje kapsamında alışveriş merkezleri, okullar ve spor merkezlerinde unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını miniklere eğlenceli etkinliklerle hatırlatıyoruz. Bu oyunlar içerisinde özelikle gelişim çağındaki çocuklar için büyük fayda sağlayan sportif beceri koordinasyon parkurlarına da yer veriyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocukların oyun şekilleri ve alışkanlıkları da büyük bir değişim gösterdi. Bu konudan hareketle onları ekran başından kaldırıp, fiziksel hareket kapasitelerini  artırabilmek amacıyla eğlenceli oyunlar tercih ediyoruz.  İp atlama,  birdir bir, dokun kurtar, elim sende, ebelemece, yağ satarım bal satarım gibi büyüklerimizin sokakta oynadıkları oyunları miniklere önce öğretiyor sonrada hep birlikte eğlenceli bir şekilde uyguluyoruz. Velilerimizin ve katılımcı öğrencilerimizin memnuniyeti çok fazla. Hafta sonları M1 AVM ve Primemall AVM’de 13:30 ile 17:30 arasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklere tüm minikleri bekliyoruz.”

 HAFTA SONLARINA RENK KATAN ETKİNLİK

Hafta sonları alışveriş merkezlerine gerçekleştirilen etkinlikler, miniklerden büyük ilgi görüyor.  Her hafta sonu 8 farklı seansta 400’ün üzerinde minik öğrencinin eğitim gördüğü proje faaliyetlerinde minikler, eğlenerek spor yaparken velileri de alışverişin tadını çıkartıyor.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kanada Büyükelçisi, Gaziantep'teÖnceki Haber

Kanada Büyükelçisi, Gaziantep'te

MHP Şahinbey'de kongre heyecanıSonraki Haber

MHP Şahinbey'de kongre heyecanı

Yorum Yazın

Fizyoterapist Rabia Pancar Uyarıyor: “Bilinçsiz Egzersiz Sağlığı Tehlikeye Atıyor”
Hokeyde Zirvenin Adı Yine Polisgücü!
Yrem Beauty İlham Veren Bir Lansmana Hazırlanıyor
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
FIFA’dan 3 Dönem Yasak: Gaziantep FK Zor Günler Yaşıyor
Cengiz Şimşek, oybirliği ile yeniden Gaziantep OSB Başkanı seçildi
Gaziantep’te Korkutan İhbar: Olay Yerinde Hayatını Kaybettiği Belirlendi
Gaziantep’te Kahreden Olay! Kayıp Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu
Nizip’te Asayiş Operasyonları: 43 Şüpheli Yakalandı, 23 Aranan Şahıs Tutuklandı
NTB Başkanı Sarı’dan Dünya Çiftçiler Günü Mesajı
CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza