Spagettiden köprüler HKÜ’de yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Spagettiden köprüler HKÜ’de yarıştı
Abone ol
Öğrencilerin en iyi bildiği malzeme olan ve yıllardır birçok kesimin severek tükettiği “Spagetti” bu kez Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) farklı bir şekle büründü. Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen "III. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması 2017”e HKÜ ev sahipliği yaptı.

Öğrencilerin en iyi bildiği malzeme olan ve yıllardır birçok kesimin severek tükettiği “Spagetti” bu kez Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) farklı bir şekle büründü. Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen "III. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması 2017”e HKÜ ev sahipliği yaptı.

HKÜ KIT (Kalyoncu Institute of Technology) Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "3. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması 2017” büyük bir beğeni ve ilgi ile yapıldı.

Birbirinden İddialı Köprüler Tasarımlarıyla Kendine Hayran Bıraktı

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde (KKM) gerçekleştirilen yarışmada spagetti makarnadan yapılmış birçok köprü yer aldı. Farklı üniversite ve bölüm öğrencilerinin yaptığı köprüler fuaye alanında sergilendi. Yarışmada katılımcılar, takım olarak tasarımını ve üretimini kendi yaptıkları maket köprüler ile yarışmaya katıldılar. Yarışma, katılımcıların teoride öğrendikleri bilgileri sistematik ve pratik olarak uygulama becerisini gözleme imkanı sundu. “HKÜ KIT Öğrenci Topluluğu”nun misyonu olan “Eğlen ve Öğren” ilkesi ışığında gerçekleştirilen organizasyon, katılımcıların memnun kalması ve öğrencilik hayatlarında güzel bir anı olarak yer alması için tertip edildiği belirtildi.

 “3. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması 2017”de ilginç eserler ortaya çıktı. Spagettilerin silikonla yapıştırılarak yapıldığı köprüler, gerçek köprüleri aratmadı. Birbirinden iddialı birçok köprü birbiriyle kıyasıya yarıştı. İlk olarak tasarımları fuaye alanında jüri karşısına çıkan köprüler tasarımdan puan aldı. Daha sonra her köprü teker teker belirli ağırlıklarla güç ve dayanıklılık testine çıktı. En çok ağırlığı taşıyarak dayanan köprüler sıralamaya girdi.

“Gerçekten Tasarım ve Mühendislik Var”

Yarışma öncesi Açılış Konuşması yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “ KİT kulübü böyle giderse Türkiye’nin en aktif kulüplerinden birisi olacak. Bununla birlikte süreklilik çok önemli. Biz bu yıl Spagetti Köprü Yarışmasının üçüncüsünü yapıyoruz. İlk çıktığında biz de şaşırmıştık. Spagettiden köprü mü olur dedik. Ama içerisinde gerçekten tasarım ve mühendislik var. Muhteşem tasarımlar çıkmış. Bu işler cesaret, emek ve fedakarlık gerektiriyor. Sadece derslere girerek mühendis ve mimar olamazsınız. Ders dışında da gösterdiğiniz başarılar aslında sizin hayattaki başarılarınız. Biz de bu konuda hep arkanızdayız” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Birincilik Ödülü “BLACK CREW 2” Grubunun Oldu

Yapılan Açılış Konuşmaları sonrası protokol ve jüri üyeleri estetik ve özgünlük açısından değerlendirmelerini gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerin ardından “Taşıma Kapasitesi Testi” kısmına geçildi. Köprülerin orta kısmına yerleştirilen aparatlar ile yüklemeler gerçekleştirildi. Yarışmanın bu kısmı büyük heyecana sahne oldu. Son ana kadar heyecanın sürdüğü yarışmada; Çukurova Üniversitesinden “BLACK CREW 2” grubunun köprüsü mutlu sona ve şampiyonluğa ulaştı.

Farklı iller ve üniversitelerden katılımcıların bulunduğu yarışmada; proje sunumu, estetik ve özgünlük, yapısal verimlilik ana kriterler olarak esas alındı. Yarışmada her bir takım 2-4 kişiden oluştu.

Yarışmayı; Çukurova Üniversitesinden “BLACK CREW 2” grubu birinci, Uludağ Üniversitesinden “GRUP EEA” grubu  ikinci, ve Abdullah Gül Üniversitesinden  “ARMADİLLO” grubu üçüncü sırada tamamladı. 3. Ulusal Spagetti Köprü Yarışmasında Uludağ Üniversitesinden “AYINTAB” grubu ise MANSİYON özel ödülüne layık görüldü. Yarışma toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Meclisi'nden Şehitlere vefaÖnceki Haber

Büyükşehir Meclisi'nden Şehitlere vefa

GAÜN'de Bahar Şenliği coşkusu başladıSonraki Haber

GAÜN'de Bahar Şenliği coşkusu başladı

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması