Sinema Severler Altın Baklavada Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinema Severler Altın Baklavada Buluştu
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) "2. Altın Baklava Film Festivali Ödül Töreni ve Gala Gecesi" gerçekleştirildi. HKÜ tarafından düzenlenen "Altın Baklava Film Festivali"nde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) "2. Altın Baklava Film Festivali Ödül Töreni ve Gala Gecesi" gerçekleştirildi. HKÜ tarafından düzenlenen "Altın Baklava Film Festivali"nde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Türkiye genelinde yarışmaya katılan üniversitelilerin "Kurmaca" ve "Belgesel" kategorilerinde hazırladığı filmler, Jüri Başkanlığını Prof. Dr. Edibe Sözen’in yaptığı film akademisinde, HKU Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz , Aktör Hüseyin Avni Danyal, Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı, Belgesel Film Yönetmeni Sinema Yazarı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu ve National Geographic Genel Yayın Yönetmeni Nesibe Bat tarafından ödüllendirildi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr.  Tamer Yılmaz, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende, bu yıl ikincisini düzenledikleri festivali geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bir üniversitenin gelişmişliğinin ölçütünün bir alanla sınırlı kalmaması olduğunu vurgulayan Yılmaz, HKÜ'nün bu anlamda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. 

Bu hususta gösterilen gayretlerden en önemlisinin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bizler üniversite olarak yeni açılan bölümlerimizle birlikte daha kaliteli ve daha iyi çalışmalara imza atmakta, Gaziantep'in kültür sanat hayatına, yaptığımız işlerle önemli katkılar sağlamaktayız. Festivalle yaratıcı isimleri ülkemiz sinema sektörü ile tanıştırmayı, HKÜ öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz" dedi. 

HKÜ Öğretim Üyesi ve Jüri Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen, "Gaziantep'in kültür sanat hayatına, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile önemli katkılar sağlamaktayız. Festivalde başarılı isimleri ülkemiz sinema sektörü ile tanıştırmayı, HKÜ öğrencileri ve üniversite öğrencilerimizin kendi yeteneklerini icra etmeleri için onlara alan oluşturmayı ve sanatsal duyarlılıklarına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz" dedi.  

Daha ikinci yılı olmasına rağmen çok sayıda filmin müracaat ettiği festivalde, 16 finalist arasından 8 kurmaca 8 belgesel dalında finale kalan filmler jüri tarafından değerlendirildi. İki kategoride filmin yarıştığı gecede, 8 film ödüle layık görüldü. 

Belgesel kategorisinde, en iyi belgesel film ödülü, yönetmenliğini Mustafa Koçoğlu’nun yaptığı “Kar Tutan Çocuklar” filmi (İstanbul Üniversitesi), En iyi 2. Belgesel film ödülü, yönetmenliğini Baran Vardar’ın yaptığı “Vefa” filmi (Ege Üniversitesi), en iyi 3. belgesel film ödülünü ise yönetmenliğini Bedirhan Dökmenoğlu’nun yaptığı “Kuş Sarayları” filmi (Yeni Yüzyıl Üniversitesi) aldı. Mansiyon ödülüne ise yönetmenliğini Koray Söğüt Bakırcı’nın yaptığı “Ali Çavuş” filmi (Atatürk Üniversitesi) aldı.

Kurmaca Kategorisinde en iyi kurmaca film ödülü, yönetmenliğini Gökhan Altuntaş’ın yaptığı “Gül Ali” filmi (9 Eylül Üniversitesi), en iyi 2. kurmaca film ödülünü yönetmenliğini Turan Haste’nın yaptığı “Hasat Zamanı” filmi(İstanbul Üniversitesi), en iyi 3. kurmaca film ödülünü ise, yönetmenliğini Orhan İnce’nin yaptığı “Adem Başaran” filmi (Marmara Üniversitesi) ödüle layık görüldü. Mansiyon ödülüne ise yönetmenliğini Enes Polat’nın yaptığı “Bab-ı Dem” filmi (Hasan Kalyoncu Üniversitesi) aldı.

Gaziantep’in bir markası olan baklava, HKÜ’nün 2. Altın Baklava Film ödülleri ile önemli bir sanat ve kültür markası haline geldi. Her sene yapılması planlanan ve bu yıl ikincisi yapılan festival büyük ilgi topladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elbeyli'ye 3 roket mermisi düştü: 5 yaralıÖnceki Haber

Elbeyli'ye 3 roket mermisi düştü: 5 yara...

Özel Sanko Okulları Öğrencileri “Cimri” Oyununu SahnelediSonraki Haber

Özel Sanko Okulları Öğrencileri “Cimri”...

Yorum Yazın

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Almacıoğlu, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Sel Tehlikesi Nizip’te Panik Yarattı: Ekipler Zamanla Yarıştı
CHP Şehitkamil’de ‘Emrah Sezer’ dönemi!  
Gaziantep'te 34 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama
Gaziantep'te 27 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te Yıldırım Dehşeti: Klima Alev Aldı
Nizip’te Hava Şaşırttı: Güneşli Başlayan Gün Dolu Yağışıyla Son Buldu
MHP Gaziantep’te Kılıç’tan görkemli başlangıç
Gaziantep'i dolu vurdu: Sokaklar beyaza büründü 
Ünal Akdoğan’a Yavuzeli’nden Güçlü Destek
Vahşet: Anne 2 aylık bebeğini öldürdü
Başkan Fatma Şahin ve AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler ile Sahada Vatandaşla Buluştu
Gaziantep’te Toplu Taşımaya Zam: Yeni Tarife 1 Mayıs’ta
Gaziantep'te trafik kazası: Aynı kazada 3. Ölüm
Gaziantep’te bıçaklı olay: Sosyal medya fenomeni 'Cin Ali'yi öldüren kızı tutuklandı
CHP'lilerin sırt döndüğü çocuklar er meydanına çıktı
Başkan Şahin, çalışmaları yerinde inceledi
Genç diş hekimleri Gaziantep’te buluştu 
Gaziantep'te yine kaza: Tünel çıkışı kana bulandı 
Eyüpspor: 3 Gaziantep FK: 0! Rădoi ile İlk Maç Hüsran: Gaziantep FK Dağıldı