Sergiyi yüzlerce kişi ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sergiyi yüzlerce kişi ziyaret etti
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 55’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli isimleri konuk etti, düzenlediği etkinliklerle haftayı dolu dolu kutladı.

Söyleşilerden imza günlerine, okuma etkinliklerinden pandomim gösterilerine, atölye çalışmalarından sergiye kadar birçok etkinliğin gerçekleştiği,25-31 Mart 2019 Kütüphane Haftası, “Evvel Zaman İçinde Çocuk Dergileri (1986-1928)” sergi açılışıyla başladı. Kütüphaneci Ayşe Kasap ve Nusret Sönmez tarafından hazırlanan sergi, 1986-1928 yılları arasında yayımlandığı tespit edilen 54 çocuk dergisinden oluştu, sergiyi yüzlerce kişi ziyaret etti.

HER GÜNE BİR BAŞKA YAZAR BİR BAŞKA ETKİNLİK!

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gaziantep Çocuk Kütüphanesi, Güvenevler Çocuk Kütüphanesi ve Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesi’nde hafta boyunca birbirinden değerli yazarlarla yüzlerce çocuk buluştu.

Sema Yaylı “Origamili Masallar” atölyesiyle “Kâğıttan Hayaller” serisinden Küçük Prens'le origamiyi keşfeden çocuklar, hem Küçük Prens hikâyesini dinledi, hem de origamiyle tanıştı. Küçücük bir kâğıt parçası ve sınırsız hayallerle neler yapılabileceğini deneyimleyen çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Vildan Barış Örkmez’le hem 81 ilde okuma etkinliği hem de “Kitabın Yayın Yolculuğu” adlı seminer gerçekleşti. Seminerle bir kitabın yayım sürecindeki tüm aşamaları çocuklara anlatıldı. İl protokolünün katılımıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan “81 İlde Okuma Etkinliği”nde, kitap okumanın önemi vurgulandı. Pandomim gösterisiyle kitap ve doğa mesajı verildi. Çocukların hayal güçleri, sosyal zekâlarının gelişimine katkı sağlayan gösteriler gerçekleşti.

55’inci Kütüphane Haftası etkinliklerinin son gününde çocuk kitabı yazarı Birsen Ekim Özen, “Hayal Dünyamızı Kitaplara Nasıl Aktarabiliriz” konulu söyleşisinde bir kitap nasıl yazılır sorusunu yanıtladı. Hafta boyunca kütüphanelerde kitap ve okuma temalı atölyeler devam etti. Yazarlar, etkinliklere katılan çocuklara kitaplarını imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Instagram uygulaması kapatılıyor!Önceki Haber

Instagram uygulaması kapatılıyor!

Son dakika! Türkiye geneli internet çöktü...Sonraki Haber

Son dakika! Türkiye geneli internet çökt...

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı