Sanko Tepekışla Barajı Ve HES’in Açılış Töreni Yarın Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanko Tepekışla Barajı Ve HES’in Açılış Töreni Yarın Yapılacak
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SANKO Holding tarafından Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkiinde, Kelkit Çayı üzerinde inşa edilen Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışını yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SANKO Holding tarafından Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkiinde, Kelkit Çayı üzerinde inşa edilen Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışını yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu’nda yarın saat 11.00’de düzenlenecek törende, 99 baraj ve HES’in açılışını gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Sanko Tepekışla Barajı ve HES’in de bulunduğu 7 tesisi, işletmelerle görsel bağlantı kurarak, işletme sahipleri ve vali başta olmak üzere, işletmenin bulunduğu ilin milletvekilleri ve yöneticileri ile birlikte üretime alacak.    

TEPEKIŞLA BARAJI VE HES

SANKO Enerji Grubu tarafından yapımına 2013 yılı ikinci yarısında başlanılan Tepekışla Barajı ve HES, kurulu gücü dikkate alındığında, rekor denilebilecek bir sürede, 25 ayda tamamlandı. Rezervuar alanında 33 milyon metreküp su toplanacak olan Tepekışla Barajı ve HES, 150 milyon dolara mal oldu.

Türbin ekipmanları dışında projesi, imalat ve montajı tamamıyla yerli malzeme ve Türk mühendislerince yapılan ve 70 MW kurulu güce sahip olan Tepekışla Barajı ve HES yıllık 241 milyon kWh enerji üretimi kapasitesine sahip.

Tepekışla Barajı ve HES’e, dünyanın en büyük yatay kaplan (SAM) tipi türbinleri kuruldu. Projenin en kısa sürede tamamlanabilmesi için santraldaki ekipmanlardan bazıları, yurtdışından özel kargo uçağı ile getirtildi. 

SANKO ENERJİ

Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, iş makinası ve traktör başta olmak üzere 11 sektörde 14 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren SANKO Holding’in enerji grubunu oluşturan Sanko Enerji, ülkemizin ihtiyacı olan elektriğin kaliteli, güvenilir, rekabetçi ve çevre ile uyumlu sağlanmasını ilke edinmiştir.

Bugüne kadar 1,1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği altı hidroelektrik ve iki rüzgar santrali ile toplam 650 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2 milyar kWh enerji üreten Sanko Enerji, önümüzdeki 5 yılda yapacağı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla kapasitesini 1,650 MW’a çıkararak 10 milyar kWh / yıl elektrik üretmeyi hedeflemektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide Hayat’ı İzlediÖnceki Haber

Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide H...

MUHTARLAR BÜYÜKŞEHİR’DE BULUŞTUSonraki Haber

MUHTARLAR BÜYÜKŞEHİR’DE BULUŞTU

Yorum Yazın

Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü