Sanko Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanko Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi
Abone ol
Sanko Sanat Galerisi’nde, Kıbrıs Barış Harekatı'nda Muratağa, Sandallar ve Atlılar Katliamlarını çektiği fotoğraflarla dünyaya ilk duyuran gazeteci olan Kurtar Çakın’ın, “Kurtar Çakın’ın Objektifi’nden 45’inci Yılında Kıbrıs” temalı fotoğraf sergisi açılacak.

1946 yılında Mersin'de doğan Kurtar Çakın mesleğe lise yıllarında başladı. Türk Haberler Ajansı ve Günaydın Gazetesi'nde muhabir ve temsilci olarak 16 yıl süreyle görev yaptı. Sabah Gazetesi'nde 6 yıl bölge temsilciği yapan Çakın, Kanal 6 Televizyonu bölge temsilciliği görevinde bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde 12 yıl başkanlık yapan Kurtar Çakın, Günaydın Gazetesi'nde çalıştığı dönemde 1973 yılında Arap-İsrail Savaşı'nın Şam cephesinde, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda, İran-Irak Savaşı'nın İran cephesinde ve iki kez İsrail-Lübnan Savaşı'na görev yaptı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Muratağa, Sandallar ve Atlılar Katliamları'nı çektiği fotoğraflarla dünyaya ilk duyuran gazeteci oldu. Bu fotoğraflar dünya basınında da yer aldı. Katliamlar sonrası çektiği bir fotoğraf “Dünyanın En Acı 43 Fotoğrafı” arasında yer aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1978 yılında “İnsanlarıyla Satılık Köy” haberiyle ikincilik, 1979 yılında Kahramanmaraş Katliamında çektiği fotoğrafla ikinciliğe layık görüldü.

“İnsanlarıyla Satılık Köy” haberinin öyküsü ünlü oyuncu Şener Şen'in başrolünü oynadığı “Züğürt Ağa” filmiyle beyaz perdeye aktarıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmeti Ödülü sahibi olan Kurtar Çakın Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı tarafından geçtiğimiz yıllarda “40 Yılın En İyi Gazetecisi” ödülüne değer görüldü. Gazeteci Kurtar Çakın, Kıbrıs Barış Harekatı’nda çektiği fotoğrafları Adana ve Mersin’in ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde katliamların yaşandığı Muratağa Köyü’nde devlet protokolünün de katıldığı törenle sergiledi.

9 yıldan beri yayın hayatını sürdüren ulusal moda & magazin dergisi Fashion VIP Dergisi'nin kurucusu olan Çakın, evli, iki çocuk ve üç torun sahibidir. Kurtar Çakın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesidir.

Kurtar Çakın’ın Sanko Sanat Galerisi’nde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünden bir gün önce, 19 Temmuz 2019 Cuma günü saat 17.30’da açılacak sergisi, 2 Ağustos’a kadar gezilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO Üniversitesi'nde Tercih ve Tanıtım GünleriÖnceki Haber

SANKO Üniversitesi'nde Tercih ve Tanıtım...

Şehit Uzman Onbaşı Demircan, son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Şehit Uzman Onbaşı Demircan, son yolculu...

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü