Sağlıkçı Yanıyor, Alkışlar Bu Yangını Söndüremiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıkçı Yanıyor, Alkışlar Bu Yangını Söndüremiyor
Abone ol
Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması için, Perşembe günü Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklamasında bulundu.

Türk Sağlık-Sen'in yaptığı açıklamada; Bugünde bütün ülke genelinde iş bırakarak, tepkimizi bir kez daha ortaya koyuyoruz.  

Türk Sağlık-Sen olarak beklentimiz; makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının hayata geçmesi ve bütün sağlık emekçilerini kapsamasıdır.

Doktorlarımız elbette gördükleri eğitimin ve taşıdıkları riskin karşılığını fazlasıyla hak ediyorlar. Buna hiç kimsenin itirazı yok, olamazda. 

Bizim tepkimiz sağlık hizmetleri sunumunun bir ekip olduğunu unutan ve bu düzenlemede de bir kez daha sağlık çalışanları arasında ayırım yapan Sağlık Bakanlığınadır.

Bilinmelidir ki; bu uygulama bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu ayrıştırma o kadar traji komik ki, sadece hekim dışı fedakâr sağlık personeli değil, gerek Üniversite Hastanelerinde, gerekse Aile Hekimliği sisteminde görev yapan doktorlarımız da bu adaletsiz ayrıştırmadan nasiplerini almışlardır. 

Görülüyor ki; Sağlık Bakanlığı, ehliyet ve liyakatten uzak acemiler mangası tarafından yönetilmektedir.

Bizim arzumuz, Doktorundan Hemşiresine, Teknisyeninden Memuruna, Tıbbi Sekreterinden Şoförüne kadar,  kısacası; bütün sağlık çalışanlarının müreffeh bir hayat yaşayacağı ve ekip ruhunun perçinlendiği uygulamaların hayata geçmesidir.

Çünkü enflasyon karşısında sağlık çalışanlarının tamamının maaşları erimiş ve tamamı geçim sıkıntısı çekmektedir.

Sivil Toplumun ve uzmanların görüşleri alınmadan, oldu bittiye getirilen ve bir günde TBMM’de kabul edilen düzenleme hem eksik olmuş hem de çalışma barışını bozmuştur. 

Tüm zorluklara rağmen, Pandemi savaşında omuz omuza verdikleri mücadele ile destan yazan kahraman sağlık çalışanları,

Aziz Türk Milletine hizmeti şiar edinen cefakâr arkadaşlar, 

Biz külfeti de, nimeti de paylaşmak istiyoruz.  

Ayrı, gayrı olmaz.

Sağlık hizmetleri de, sağlık çalışanları da bir bütündür. 

Ne ayrımcılığı kabul eder, ne de geleceğimizin çalınmasına razı oluruz. 

Çalışanların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir. 

Çünkü biz, kamu çalışanlarının son kalesi, Türkiye Kamu-Sen’iz, Türk Sağlık-Sen’iz.

Kıymetli Sağlık Çalışanları;

Özellikle birkaç günden beri, bir taraftan sosyal medya üzerinden algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokmaya çalışanlar, bir taraftan ise Ankara Üniversite Şubemizin, Gazi Üniversitesi önünde yapmış olduğu eylem esnasında üzerinde sağlık çalışanı yazılı “Sağlıkçı Yanıyor, Alkışlar Bu Yangını Söndüremiyor” mizansenli maketin yakılmasını “Türk Sağlık-Sen Doktor maketini yakıyor” diye iftira atan ve yalan söylemekte çok mahir olan, insan müsveddesi zübükler var.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Fatma Şahin 'Pişti' oldu...Önceki Haber

Başkan Fatma Şahin 'Pişti' oldu...

Kaybettik! Göztepe, Gaziantep FK: 2-1Sonraki Haber

Kaybettik! Göztepe, Gaziantep FK: 2-1

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü