Sabıka'ya 18 dilde tercüme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabıka'ya 18 dilde tercüme
Abone ol
Adalet Bakanlığının, adalet hizmetlerinde dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde hayata geçirdiği e-devlet üzerinden farklı dillerde sabıka kaydı verilmesi uygulamasına Arapça da eklendi.

‘Güven veren ve erişilebilir adalet’ hedefi doğrultusunda teknolojik gelişmelere uygun olarak Adalet Bakanlığı mühendislerince geliştirilen yazılımla 20 Mart 2016'dan itibaren yabancı dile çevrilmiş sabıka kayıtları e-Devlet üzerinden veriliyor. Uygulama kapsamında adliyelerden alınması gereken tercüme edilmiş adli sicil sorgulama sonuçları, vatandaşların talepleri doğrultusunda bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden elektronik ortamda alınabiliyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN 19 DİLDE ADLİ SİCİL KAYDI ALINABİLİYOR

İlk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilde verilen sabıka kayıtları, uygulama alanının genişletilmesiyle İspanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde de verilmesi sağlandı. Adalet Bakanlığı personelleri tarafından geliştirilerek yenilenen Yeni Adli Sicil Bilişim Sistemi (ASBS) ile 20 Kasım itibariyle sabıka kaydının alınabileceği dil sayısı Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca ve Arnavutça da eklenerek 18’e yükseldi. Bakanlıkça yapılan çalışmalar sonucunda dün entegre edilen yeni sistemle, daha önce Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne müracaat halinde verilen Arapça tercüme edilmiş adli sicil belgesine e-devletten alınabilmesi sağlandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OSB Yıldızları belli oldu!Önceki Haber

OSB Yıldızları belli oldu!

Gaziantep’te 49 bin 500 makaron ele geçirildiSonraki Haber

Gaziantep’te 49 bin 500 makaron ele geçi...

Yorum Yazın

Beşiktaş kafilesi Gaziantep’te
Türk dünyası Şehitkamil’de buluşuyor
GİBTÜ Ev sahipliğinde INSCOL’26 uluslararası öğrenci kongresi başarıyla tamamlandı
Tahmazoğlu’ndan vatandaşın yüzünü güldüren açıklama
Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı Gaziantep’te başladı
Hasta, doktoruna böbreğini verdi
Kesinleşmiş 15 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gaziantep’te yürek yakan ölüm: Parasını almaya gelmiş 
Tahmazoğlu’ndan Kurban Bayramı Öncesi Müjde! Fiyatlar Pazartesi Açıklanıyor
NTB’den Nizip Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne Hayırlı Olsun Ziyareti
Gaziantep’te suya düşen çocuk son anda kurtarıldı
Gaziantep’te köy kavgası: 5 kişi yaralandı
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi: 1 gözaltı
Tekrarlayan omuz çıkıklarına dikkat
İnşaat Sektörünün Güncel Durumu ve Gelecek Beklentileri GSO’da Değerlendirildi
Kaya Çin’in Uygurlara Zulmüne Dikkat Çekti
Vali Çeber ve müdür Özcan kaldı: Kent’de seviçnle karşılandı
Aykut Yalçın: Yönetimimiz toplumun içinden isimlerden oluşuyor
Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Ücretsiz Destekle Büyük Değişim
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Dev Böbreğe Hızlı Ve Başarılı Müdahale