Rektör Prof. Dr. Gür, öğretmenlerle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Prof. Dr. Gür, öğretmenlerle buluştu
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi tarafından Seyirtepe Sosyal Tesislerinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle öğretmenlere ve yakınlarına yemek verildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi tarafından Seyirtepe Sosyal Tesislerinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle öğretmenlere ve yakınlarına yemek verildi. Yemekte konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, geçmişten geleceğe nesilleri şekillendirenlerin önce anne babalar arkasından öğretmenler olduğunu belirterek, “Hz. Ali, ‘Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ derken aslında bir ironi yapıyor. Size öğretilen bir harfin ömür boyu karşılığını asla ödeyemezsiniz. O halde karşılık ödemek değil ama en azından size eğitim veren insanlara, öğretmenlerinize saygıda asla kusur etmeyin” dedi.

Tarih, dil ve inanç şuuru olmayan bir neslin asla geleceğe imzasını atamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Gür, “15 Temmuz’da tarihine, dinine ve inancına sahip çıktığı için bu millet öğretmenlerinden aldığı şuurla bir tarih yazdı. İstiyoruz ki; gelecek nesillerimizi de aynı şuurla yetiştirelim. Eğer öğretmenlerimizi gerçek anlamda yetiştirebilirsek neslimiz garanti altında demektir” şeklinde konuştu.

Hz. Adem’in ilk peygamber, ilk insan, ilk öğretmen olarak bahsedildiğini ve kutsal mesleğin kadim geleneğinden konuşulduğunu söyleyen Prof. Dr. Gür,  “Şu anda ironik olarak hak, hukuk, adalet ve demokrasi diyen Avrupa’nın aslında ikiyüzlülüğü sonucunda nereye kadar geldiğini, daha bugünkü parlamento seçimlerinde yaptıklarını gördük. Biz diyoruz ki; özüyle, sözüyle ve toplumdaki karşılığıyla net olan, duruşu çizgisi ve gelecek vizyonu açık olan bir nesil yetiştirelim. Bir dönem dünyaya yön veren bu millet öğretmenler eliyle geleceğe yine yön verecek. Kılıç Arslanları, Alp Arslanları, Fatihleri, Yavuzları, Kanunileri ve Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren bu millet aynı zamanda gelecek nesilleri de yetiştirecek” diyerek, bütün öğretmenlerimizin ve öğretmen eşlerimizin, çocuklarımızın onlar fedakarca çalışırken onlara destek verdikleri için ve geleceğin öğretmeni olacak öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, gelecekte sağlıklı, mutlu bir yaşam diledi.

Yemeğe; GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emlakçılar Şehitkamil'de imara açılan yerleri gezdiÖnceki Haber

Emlakçılar Şehitkamil'de imara açılan ye...

Çocuklara 'Su Tasarrufu' eğitimi Sonraki Haber

Çocuklara 'Su Tasarrufu' eğitimi

Yorum Yazın

Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip