Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp'tan gelecek sonucu bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp'tan gelecek sonucu bekliyor
Abone ol
Gaziantep'te, terör örgütü DEAŞ'ın kına gecesine yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyor. Ramazan'ın dayısı Gazali Ayhan, kendilerine görüntü kayıtları gösterilen son cesedin Ramazan'a ait olabileceğini söyledi.

Gaziantep'te, terör örgütü DEAŞ'ın kına gecesine yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyor. Ramazan'ın dayısı Gazali Ayhan, kendilerine görüntü kayıtları gösterilen son cesedin Ramazan'a ait olabileceğini söyledi.

Gaziantep'te geçen 20 Ağustos günü Doğu illerinden göç edenlerin yoğunlukla yaşadığı Beybahçe Mahallesi'nde, Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesine terör örgütü DEAŞ'ın canlı bomba saldırısında 5 çocuğundan 3'üncü kaybeden Emine Ayhan, Adli Tıp Kurumu'nun otopsi sonrasında kendisine gösterilen cesedin, oğlu 9 yaşındaki Ramazan'a ait olmadığını savundu. Emine Ayhan'ın, oğlu Ramazan'ın saçının, kendisine gösterilen cesetten daha kısa, el ve ayaklarında ise ameliyat izi bulunduğunu söyleyerek cesedi kabul etmedi. Ancak ceset Yeşilkent Mezarlığı'ndaki kimsesizlerin defnedildiği bölümde '25' numara ile toprağa verildi. 

Bunun üzerine savcılık talimatıyla Adli Tıp Kurumu tarafından mezar açıldı ve yeniden DNA örnekleri alındı. Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örneklerin, ikinci verilen raporda da cesedin yüzde '99.99' ihtimalle Ramazan'a ait olduğu belirtildi. Emine Ayhan ikinci rapora karşın yine cesetlerin karışmış olabileceğini söyledi. 

Bu kez de Ankara'dan görevlendiren özel ekip, '25' numaralı mezarı tekrar açtı ve yeniden DNA örnekleri aldı. Adli Tıp Kurumu, baba Sıddık ve diğer kardeşlerle karşılaştırılarak incelenen örneklerin bir kez daha küçük Ramazan'a ait olduğunu belirledi. Alınan son numunelerin fotoğraf ve video kayıtları aileye gösterilerek teşhis edilmesi istendi. Aile de cesedin oğulları Ramazan'a ait olabileceğini söyledi, ancak ilk olarak gösterdikleri cesedin son gösterilen ceset olmadığı savundu.

ANNESİ: BİZ HAKLIYIZ

Anne Emine Ayhan, "Biz mezarlığa gittik. Dediler ki 'Tahlil alacağız.' Tahlil adılar. Önce baktım 'Bizim değil' dedik. Sonra tahlil alıp 3 gün sonra çıkacağını söylediler. Amcasına ayağını ve elini göstermişler, yüzünü göstermemişler. Bize daha önce gösterilen cesedin saçı uzundu, yaşı benim oğlumdan biraz daha büyüktü. Ankara'dan gelen savcı tahlil aldı. Biz haklıyız. Biz önceden 'Haklıyız dedik.' 'Yok illa sizin, illa sizin' dediler" diye konuştu.

DAYISI: BU CESETTE AMELİYAT İZLERİ VAR GİBİ

Ramazan'ın dayısı Gazali Ayhan ise, kendilerine son gösterilen görüntü kayıtlarındaki cesette ameliyat izleri bulunduğunu ve kıyafetlerin yeğeninin üzerindekiler ile örtüştüğünü anlattı. Gazali Ayhan, video kayıtlarındaki cesedin Ramazan'a ait olabileceğini ifade ederek gelecek son sonucu beklediklerini söyledi. Gazali Ayhan, şöyle konuştu:

"Patlamayı gördüm, hemen bir yaralıyı aldım, hastaneye götürdüm. Olayın sabahına tanıdıkları cesetleri belli olanları gömdük. Emine'nin 2 çocuğu, kardeşim Ayhan'ın 2 çocuğu tanınmaz haldeydi. Onları DNA için aldılar. Kardeşim ve Emine'nin çocuklarının diğer gün teşhis ettik. DNA sonuçları çıktı, gömdük o çocukları. Bize dediler 'Bir ceset daha var, büyük ihtimal bu ceset de sizindir.' Ben gittim baktım, 'Bu ceset bizim değildir, kız çocuğuna aittir. Savcı 'Hayır bu kız çocuğu değildir, bu erkektir' dedi. Bu defa annesi Emine ile gittik baktık. O da 'Bu çocuk bizim değildir' dedi. Yine DNA'yı aldılar, gönderdiler ve gelen sonucu göre 'Bu çocuk yüzde 99 sizin dediler', biz kabul etmedik. Biz yine kabul etmeyince bize raporu verdiler ve 'Emniyete başvurun' dediler. Emniyete raporu imzaladık verdik, o çocuğu gömdüler. Sonra bize bir mezar daha açacaklarını söylediler, açtılar. Gittik, baktık bizim çocuğa benziyordu. Video gösterdiler. Üzerinde mavi elbise vardı çocuğun. Doğduğunda 6 parmaklı doğdu çocuk, ameliyat olmuştu. Bu cesette ameliyat izleri var gibi. Şimdi otopsi sonucunu bekliyoruz."

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTO'da deprem! 9 kişi istifa etti yönetim düştü...Önceki Haber

GTO'da deprem! 9 kişi istifa etti yöneti...

İstanbul'dan Gaziantep'e askeri araç ve personel sevkiyatıSonraki Haber

İstanbul'dan Gaziantep'e askeri araç ve...

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü