RESSAM MUSTAFA ALTINTAŞ’IN SERGİSİNE İLGİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
RESSAM MUSTAFA ALTINTAŞ’IN SERGİSİNE İLGİ
Abone ol
Ressam Mustafa Altıntaş’ın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı “Cosmos” temalı kişisel resim sergisi sanatseverlerin büyük ilgisini çekti.

50. sanat yılını kutlayan Altıntaş, resimlerinde doğa konusunu işlediğini ve doğayı yeniden yorumlayarak resmettiğini söyledi.

“Sanat bilime yön veriyor. Sanatla teknolojiyi birlikte büyütmek gerekir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, sanatla desteklenmezse eksik kalır” diyen Altıntaş, SANKO Holding’in sanata verdiği desteğin önemine dikkati çekti.

Altıntaş’ın 16 eserinin yer aldığı sergi, 6 Kasım’a kadar gezilebilecek.  

SANATÇI

Akşehir’de 15 Haziran 1945’te doğan Altıntaş, 1968’de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden mezun oldu. 1970’de kazandığı bursla gittiği Paris'te Uluslararası Sanatçılar Sitesi “Cite Internationale des arts“ da çalışmalarına başladı.

Paris Güzel Sanatlar Yüksekokulu’ndan 1973 yılında “yüksek plastik sanatlar“ diploması alarak mezun olan Altıntaş, özellikle Gustave Singier ve Jean Bertholle atölyelerinde çalıştı. Çalışmalarını 1998 yılına kadar Paris’te sürdüren sanatçı, 1974-1976 döneminde bir ara Türkiye’ye gelerek TRT Ankara TV’de kameraman olarak görev yaptı. 

Daha sonra yeniden Paris'e dönen sanatçı, 1976-1980 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakültesi’nde master çalışmasını tamamladı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry ile Eric Rohmer, Jean Rouch ve Michel Ciment gibi tanınmış sinemacıların öğrencisi olan sanatçı, bazıları uluslararası festivallere katılan birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi.

Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festivallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde birçok kişisel ve karma sergide sergileyen sanatçı, 1985-1990 yılları arasında Paris’te bir güzel sanatlar okulunda resim dersleri verdi. Fransa, ABD, İsviçre, Finlandiya ve Türkiye’de özel koleksiyonlarda birçok resmi bulunan sanatçı, yaşamını ve çalışmalarını İstanbul – Bodrum - Paris arasında sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüketici fiyatları Ekim'de yüzde 1.55 arttı, yıllık enflasyon yüzde 7.58Önceki Haber

Tüketici fiyatları Ekim'de yüzde 1.55 ar...

İsrail Filistin radyosunu kapattıSonraki Haber

İsrail Filistin radyosunu kapattı

Yorum Yazın

Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler