Psikolojinin kalbi HKÜ’de attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Psikolojinin kalbi HKÜ’de attı
Abone ol
Her yıl düzenli olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından yapılan ve bu yıl 18.’si gerçekleştirilen “Psikoloji Gündemi”, HKÜ öğrencilerinin yanında birçok ilden katılan rehberlik psikolojik danışmanlar ve psikologların katılımı ile yapıldı.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve salonun tamamına yakınını dolduran katılım ile yapılan psikoloji gündemi, yoğun bir ilgi ile gerçekleştirildi. Psikoloji gündemine HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Dr. Songül Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. HKÜ Psikoloji Bölümü kurucularından olan Türkiye’de çocuk ve ergen psikolojisi anlamında önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Mücahit Öztürk tarafından “Akademik Başarıyı Engelleyen Psikiyatrik Bozukluklar” başlıklı konusu ile sunum yapıldı. Öztürk, salonu dolduran katılımcı ve öğrencilere tecrübe ve birikimlerini anlatarak önemli bilgiler verdi.

Psikolojinin gündemi 18. kez belirlendi
Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Dinç, “Psikoloji gündeminin 9. yılında bir kez daha bir araya geldik. Bu yıl ‘18. Psikoloji Gündemi’ ile sizlerleyiz. Her yıl düzenli olarak yaptığımız psikoloji gündemine pandemi döneminde de ara vermeden online olarak devam ettik. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü olarak her yıl düzenli olarak birçok etkinliğe imza atıyoruz. Yaptığımız etkinliklerimizin sadece bizim öğrencilerimiz ile sınırlı kalmaması için psikoloji gündemi gibi programlar düzenleyerek farklı illerden misafirlerimizle bir araya gelme imkanını yaşıyoruz. Elimizden geldiği kadar ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için psikoloji bilimi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda bugün yine çok önemli bir konu ve konuğumuz ile tekrar sizlerleyiz” dedi.

Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bilgi ve tecrübelerini paylaştı
Akademik başarıyı engelleyen psikiyatrik bozukluklar konulu semineri için sahneye çıkan Prof. Dr. Mücahit Öztürk sunumunda öğrenmenin temel koşulları, öğrenme sorunları, davranış sorunları, iletişim sorunları, duygu ile ilgili sorunlar konularıyla katılımcılara sunum yaptı. Pek çok vaka örnekleriyle açıklamalar yaparak dikkat edilmesi gereken konuların altını çizen Öztürk, çocuk ve ergen psikolojisinde ne tür adımlar atılması gerektiğini anlattı. Sunumundan ardından soruları cevaplayan Öztürk, merak edilen konularda açıklama yaptı. Katılımcılar tarafından Öztürk’ün sunumu, baştan sona kadar büyük bir ilgi ile takip edildi. Katılımcılar, her yıl olduğu gibi bu yılda psikoloji gündeminin çok etkili olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü...Önceki Haber

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri An...

 İşitme sorununa ANKA’da çözüm bulduSonraki Haber

İşitme sorununa ANKA’da çözüm buldu

Yorum Yazın

Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip