Pandemi, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarındaki zorluğu gözler önüne serdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemi, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarındaki zorluğu gözler önüne serdi
Abone ol
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, mesleğine olan inançla her türlü zorluğun üstesinden gelen tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, 2020 yılında başlayan pandeminin tüm dünya sağlık çalışanlarının fedakarlığını ve çalışma şartlarındaki zorluğu bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti.
Prof. Dr. Dağlı, “Çok uzun ve zorlu bir eğitimden geçen, hayat boyu öğrenme ve bilgilerini yenileyerek mesleğini uygulayan hekimlerimizle, onların başarılarında büyük pay sahibi olan sağlık çalışanlarımıza hepimizin minnet borcu var” ifadelerini kullandı.
14 Mart tarihinin Tıp Bayramı olarak kutlanmasına da değinen Prof. Dr. Dağlı, mesajında Ülkemizdeki ilk Cerrahhane, II. Mahmut Dönemi’nde, Şehzadebaşı’nda bulunan Tulumbacıbaşı Konağı'nda, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire ismiyle 14 Mart 1827 tarihinde kurulmuş, 1838 yılında ise ismi Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane olarak değişmiştir. Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen bu gelişme nedeniyle 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Sağlık temalı bir üniversite olarak, sadece şehrimize değil, ülkemize ve dünyaya, başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartacak, çalışmalarıyla insan sağlığına katkılar sağlayacak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve inancına layık hekimler ve sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının ve öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakbak’tan Azerbaycan ziyaretiÖnceki Haber

Bakbak’tan Azerbaycan ziyareti

Dr. Yıldırım'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı...Sonraki Haber

Dr. Yıldırım'dan 14 Mart Tıp Bayramı mes...

Yorum Yazın

Nizip’te Sürpriz Gelişme: Karakuş Görevinden Ayrılma Kararı Aldı
Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi