PNI diyetiyle insülin ilacından kurtuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PNI diyetiyle insülin ilacından kurtuldu
Abone ol
PNI diyeti, insanların otoimmün hastalık diye adlandırılan karmaşık ve uzun süreli kronik sağlık problemlerini bilim temelli tıbbi beslenme yaklaşımı ile çözüm sunan bir diyet programıdır.

Gaziantep’te yaşayan 25 yaşındaki Mehmet Ali Tis, Tip 1 diyabet hastalığı (insüline bağımlı şeker hastalığı) şikâyeti ile başvurduğu Özel Hatem Hastanesinde kendisine uygulanan PNI ( psikonöroimmunoloji ) diyeti sayesinden insülin kullanmaktan kurtuldu.

Gaziantep’te yaşayan Mehmet Ali isimli genç Tip-1 şeker hastalığından dolayı İnsülin ve ilaç kullanıyordu. Doktorunun diyetisyene yönlendirmesiyle Özel Hatem Hastanesi Uzman Diyetisyeni Nur Seda Güler’e başvurdu. 25 yaşındaki Mehmet Ali Tis’e Uzm. Dyt. Güler tarafından psikonöroimmünoloji  diyeti uygulandı. Diyet sayesinde 3 haftada kullandığı İnsülin iğnesinin unitesini yarı yarıya düşüren genç, şuan hiçbir ilaç kullanmayarak sağlıklı bir şekilde normal hayatını sürdürüyor. 

PNI ( Psikonöroimmünoloji)  diyeti

Uzm. Dyt. Nur Seda Güler psikonöroimmünoloji   diyetiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, “ Pni; son zamanlarda bilimsel olarak hastalıklarda tedavi yöntemlerini savunan hastalıkları ilaçlardan ziyade gıda takviyeleri ve diyet tedavisi ile bazı hastalıkları çözebileceğini iddia eden bir bilim dalıdır. Bu konuda çok başarılı sonuçları var. Epigenetik genetiği döver diyen  psikonöroimmünoloji; geçmişteki insan yapısının patofizyolojisini göz önüne alarak onların doğal olan beslenme şekillerini bugünün şartlarına, modern tıp ve alternatif tıp ile birleştirerek diyet tedavisi haline getirip daha doğal beslenmeyi, her şeyi mevsiminde yemeyi ama kişiye özgü çok daha spesifik olan koşulları da içerisinde bulundurarak  hastalıkları tedavi eden bir diyet şeklidir.” dedi.

“Mehmet Ali Bey günde 2-3 defa insülin vuruyordu”

Mehmet Ali Bey’in günde 2-3 defa insülin vurduğunu ifade eden Uzm. Dyt. Nur Seda Güler , “ Mehmet Ali bey 25 yaşında Tip 1 diyabet hastasıydı. İnsüline bağımlıydı. Mehmet bey’e PNI diyeti uygulayarak insülinden kurtulmasını sağladık. Daha önce günde 2-3 defa insülin vuruyordu.  PNI diyetiyle bana başvurduktan bir süre sonra tamamen insülinden kurtuldu. Bunun yanı sıra şeker ilacı kullanmadan şuan sadece diyetle sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Bu sürede hastamızın az da olsa zayıflamasını da sağladık. Diyetimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

PNI diyeti sayesinde ilaçlardan kurtulan Mehmet Ali Tis ise ‘’Seda hocaya şeker hastalığım dolayısıyla başvurdum. Bu süreçte endokrinoloji uzmanım diyet yapmamı söylemişti. Bende araştırarak Diyetisyen olarak Seda hocayı tercih ettim ve Seda hocamın verdiği diyet programıyla 3 haftada insülinimin derecesi yarıya düştü ve 3 hafta sonra ilaç da insülin de kullanmamaya başladım. İlaçsız, insülinsiz, iğnesiz sadece diyetle devam ediyorum. Biraz kilo kaybım oldu. Şuan sağlığıma kavuştum. Hastaneye ve Seda hocama çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te kaçak içki imalatına şok baskın!Önceki Haber

Gaziantep’te kaçak içki imalatına şok ba...

Dr. Bakbak: Gaziantep Gazi unvanına sahip ilk ve tek şehir...Sonraki Haber

Dr. Bakbak: Gaziantep Gazi unvanına sahi...

Yorum Yazın

Nizip’te Sürpriz Gelişme: Karakuş Görevinden Ayrılma Kararı Aldı
Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi