Otonom araç yazılım ve teknolojileri eğitimi HKÜ’de yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otonom araç yazılım ve teknolojileri eğitimi HKÜ’de yapıldı
Abone ol
Kalyon Güneş Enerjisi Teknolojileri A.Ş. (Kalyon PV), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Bilişim Vadisi tarafından imzalanan üçlü iş birliği protokolü çerçevesinde yürütülmekte olan otonom (sürücüsüz) araç yazılım ve teknolojilerinin geliştirilmesi alanında yapılan faaliyetler devam ediyor.

Protokol kapsamrnda, TEKNOFEST kapsamındaki en önemli yarışmalardan biri olan “Robotaksi Binek Otonom Araç” yarışmasına katılacak olan HKÜ öğrencilerinin oluşturduğu takımlara ve öğretim elemanlarına Otonom Araç Eğitmeni Necati Samet Çelik tarafından iki gün boyunca otonom araç yazılım ve teknolojilerini geliştirmeye yönelik eğitimler uygulamalı olarak verildi.
Eğitime katılan ve otonom araç yazılım ve teknolojileri hakkındaki tecrübelerini artıran öğrenciler, bu yılki yarışlarda hedeflerinin ilk 3’e girmek olduğunu ifade etti.
''Milli teknoloji hamlesi çok önemli''
HKÜ’nün, yakın gelecekte kampüste yapılması planlanan özel bir pistte otonom araç yarışlarına ev sahipliği de yapacağını belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen yapay zeka ve otonom sistemler üzerine yapılan AR-GE çalışmalarına önem veriyor ve destekliyoruz. Bu süreçte, öğrencilerimizin de yer ve rol almasını arzu ediyoruz. Robotaksi Binek Otonom Araç kategorisi yarışması için TEKNOFEST’e hazırlanan takımlarımız, otonom sürüş sistemlerinde var olan problemleri çözmek için yazılım geliştirmeye çalışıyorlar. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, ülkemizin geleceği için çok önemli olan Milli Teknoloji Hamlesi süreçlerine katkı sunmak için çalışmalarına hız kesmeden büyük bir istek ve motivasyonla devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.
''Öğrencilerimize mentor olacağız''
Otonom araç yazılım ve teknolojileri eğitiminin ilk gününde teorik, ikinci gününde ise uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdiklerini ifade eden Otonom Araç Eğitmeni Necati Samet Çelik, “Yarışmaya katılacak olan öğrencilere otonom aracın temel ve teorik bilgilerini verdik. Öğrencilerimize bu aracı kontrol edebilecekleri komponentleri tanıtttık. Anlatmış olduğumuz bilgilerin pratikte de uygulamasını gösterdik. Eğitimin sonunda, yarışmaya katılacak öğrencilerimizin otonom aracı kendi bilgisayarlarından tamamen kendilerinin kontrol etmelerini sağlayacağız. Bu ilk adımımız olacak. İlerleyen günlerde öğrencilerimiz bu araca alıştıkça diğer aşamalara geçeceğiz. Öğrencilerimiz, TEKNOFEST yarışması öncesinde aracı hareket ve kontrol ettirmeyi öğrenmiş olacaklar. Yarışma öncesi hazırlık sürecinde aracı tamamen biliyor, kontrol edebilir ve tüm enerjilerini otonom üzerine yoğunlaşarak çalışmış olacaklar. Bizler öğrencilerimize mentor olacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'de kaç Ukraynalı mülteci var?Önceki Haber

Türkiye'de kaç Ukraynalı mülteci var?

Hande Yener : Güzellik merkezleri olmasaydı şimdi yüzüme bakmazdınız diyerek espriyi patlattı!Sonraki Haber

Hande Yener : Güzellik merkezleri olmasa...

Yorum Yazın

Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı