ORMAN YANGINLARINA BİDONLU ÖNLEM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ORMAN YANGINLARINA BİDONLU ÖNLEM
Abone ol
MARMARİS'te, belediye tarafından yangına hassas ormanlık alanlardaki ana yollara 10 metre arayla içi su dolu yangın bidonları yerleştirildi. İlk etapta Marmaris ile Turunç Mahallesi arasındaki ormanlık alana 250 bidon yerleştirileceği bildirildi.

MARMARİS'te, belediye tarafından yangına hassas ormanlık alanlardaki ana yollara 10 metre arayla içi su dolu yangın bidonları yerleştirildi. İlk etapta Marmaris ile Turunç Mahallesi arasındaki ormanlık alana 250 bidon yerleştirileceği bildirildi.
Marmaris ile Turunç Mahallesi arasındaki ormanlık alana yerleştirilen 18 litre su alabilen 250 bidon ilgili bilgi veren Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan "Marmaris'in yüzde 85'i ormanlarla kaplı. Yangın riski çok yüksek olan bir bölgede yaşıyoruz. Bu nedenle hem vatandaş ve hem de belediye olarak yangın riskini ilk müdahalede en aza indirgemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temennimiz bölgemizde yangının olmaması ancak insanın bulunduğu bölgelerde bu risk fazla. Marmaris ile Turunç arasındaki araç hareketliliği fazla olduğundan buradaki orman yangın riski en yüksek olan bölgemiz. Bu nedenle iki yıldır vatandaşlarımızdan topladığımız bidonları İçmeler'de yaşayan halkımızla birlikte suyla doldurup, her 10 metreye bir tane olmak üzere yerleştiriyoruz. Marmarisliler ve bölgemize gelen tatilcilerden tek istediğimiz bu bidonları sadece yangın halinde ilk müdahalede kullanmaları" dedi.
Geçen yıl, duyarlı vatandaşların yerleştirdiği bidonların yarıya yakının kaybolduğunu da hatırlan Kaplan, "Bunun tekrarlanmaması gerekiyor. Asparan'dan Osmaniye'ye çıkan ve cip safarilerin yoğunlukla geçtiği bir yol var. Burada da risk fazla olduğundan buraya da su dolu bidonlar koyduk. Bidon sayısını daha da fazlalaştırarak riskli bölgelere dağıtacağız" diye konuştu.
Projenin lik olarak hayata geçirilmesinden rol oynayan ve geçen yıl olduğu gibi bu sene de çok sayıda bidon sağlayan Dursun Bayrı, "Amacımız ilk önlem dışında, farkındalık da yaratmak. Çünkü bu bidonları görenlerin aklına ormana sigara izmariti atmamak veya ateş yakmamak geliyor. Bidon sayısını daha da fazlalaştırmak istiyoruz. Turizmle ve çam balıyla geçinen bir yörenin halkıyız" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİÖnceki Haber

KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ

PKK'LILAR DAĞDAN İNMEYE DEVAM EDİYOR...Sonraki Haber

PKK'LILAR DAĞDAN İNMEYE DEVAM EDİYOR...

Yorum Yazın

14 Mayıs dünya Çiftçiler günü Gaziantep'te kutlandı 
Gaziantep’te çiftçiler gününde çiftçinin hazin sonu!
Dikkat! Gaziantep’te o yollar kapalı olacak
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Dülük Antik Kenti’nde sanat ve tarih aynı tuvalde buluştu
SANKO Okulları basketbolda şampiyon oldu
GİBTÜ ev sahipliğinde "Aile Arabuluculuğu Mekanizması Çalıştayı" düzenlendi
GTB'den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi
Hokeyin Volkanı Türkiye Şampiyonu, Şampiyonluk Kupası Gaziantep’e Geliyor
“Maarifin Kalbinde Çocuk” Türkü Şöleni Büyük Beğeni Topladı
Gaziantep Polisgücü Şampiyonluğu Alanya’da Kutladı
Kahraman taksiciye ödül
Gaziantep'te ulaşıma zam: İşte yeni fiyatlar
Çiçek hırsızlığı kavgasında 2 kişiyi öldüren sanık hakkında yakalama kararı çıktı
Belediye meclisinde şapkalı toplantı
Fizyoterapist Rabia Pancar Uyarıyor: “Bilinçsiz Egzersiz Sağlığı Tehlikeye Atıyor”
Hokeyde Zirvenin Adı Yine Polisgücü!
Yrem Beauty İlham Veren Bir Lansmana Hazırlanıyor
FIFA'dan Gaziantep FK'ya transfer yasağı cezası
FIFA’dan 3 Dönem Yasak: Gaziantep FK Zor Günler Yaşıyor