O İL GEÇERSİZ OY REKORU KIRDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O İL GEÇERSİZ OY REKORU KIRDI
Abone ol
İSTANBUL seçmeni dün yapılan 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde geçersiz oy kullanma rekoru kırdı.

İSTANBUL seçmeni dün yapılan 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde geçersiz oy kullanma rekoru kırdı. İstanbul'da sandık başına giden 537 bin 422 oy geçersiz sayıldı. Bu rakam son iki Genel Seçimde, 2007 ve 2011 yılllarında yapılan seçimlerde geçersiz sayılan toplam oy sayısına neredeyse eşit.

537 BİN 422 GEÇERSİZ OY

Pazar günü yapılan seçimlerin resmi olmayan kesin sonuçlarından derlenen bilgilere göre İstanbul'da toplam 8 Milyon 832 bin 24 seçmen sandık başına gidip oy kullandı. Bu oyların sayımı tamamlandığında ortaya bir rekorun çıktığı görüldü. 537 bin 422 oy çeşitli nedenlerle geçersiz sayıldı.

OY PUSULASINDA BİRDEN FAZLA TERCİH MÜHRÜ

Söz konusu oyların geçersiz kabul edilmelerinin nedenlerine ilişkin bir açıklama yapılmamasına rağmen, oy pusulasına birden fazla tercih mührü basılması suretiyle yapılan hatanın önemli bir yer tuttuğu belirtiliyor.

2 GENEL SEÇİMDE ATILAN KADAR

Öte yandan geçersiz oy kullanma miktarının fazlalığı bundan önceki iki genel seçimle karşılaştırma yapıldığında çok daha net ortaya çıkıyor. İstanbul seçmeninin pazar günü sandığa attığı geçersiz oy sayısı, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde sandığa atılan oyların toplamıyla neredeyse eşit. 2007 ve 2011'de sandığa toplam 537 bin 943 geçersiz oy atan İstanbul seçmeni bu kez tek bir seçimde buna çok yakın miktarda oyu yanlış kullandı ve seçim sonuçlarına yansıtamadı.

İKİ KATINDAN FAZLA

2011 genel seçimleriyle bir kıyaslama yapıldığında durum daha çarpıcı hale geliyor. 2011'de 8 milyon 132 bin 340 seçmenin sandığa gittiği İstanbul'da pazar günü sandığa giden seçmen sayısı bunun 500 bin kişi üzerinde olmasına rağmen, geçersiz oy kıyaslamasında arada bir uçurum olduğu ortaya çıkıyor. 2011 yılında 195 bin 733 seçmenin oyu geçersiz sayılırken bu kez sayı çok daha fazla oldu. 537 bin 422 oy geçersiz sayıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ESAD KAN DÖKMEYE DEVAM EDİYOR: 51 ÖLÜ, 117 YARALIÖnceki Haber

ESAD KAN DÖKMEYE DEVAM EDİYOR: 51 ÖLÜ, 1...

KULLANDIĞI OY KATİLİ YAKALATTISonraki Haber

KULLANDIĞI OY KATİLİ YAKALATTI

Yorum Yazın

Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli