Nizip Sabunu'nun coğrafi işareti tescillendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Sabunu'nun coğrafi işareti tescillendi
Abone ol
Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Sabunu ile ilgili coğrafi işaretin Türk Patent Enstitüsü tarafından belgelenerek Nizip Ticaret Odası'na verildiğini bildirdi.

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Sabunu ile ilgili coğrafi işaretin Türk Patent Enstitüsü tarafından belgelenerek Nizip Ticaret Odası'na verildiğini bildirdi.

Nizip Ticaret Odası olarak ilçenin geçmişte en önde gelen sektörü olan ve unutulmaya yüz tutmuş Nizip Sabununu tekrar ön plana çıkarmak istediklerini belirten NTO Başkanı Özyurt “Sabun sektörünün canlanması ve eski değerini kazanmasını sağlamak adına "Tarihi Kentimizin Tarihi Ürünü Nizip Sabunu Projesi” kapsamında 01.10.2012 tarihinde Nizip Sabunu coğrafi işaretinin tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yapılmıştı.” dedi.

Nizip Sabunu'nun Coğrafi İşareti 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 20.03.2018 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildiğini belirten Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ Sabun üretimi yaşanan gelişmeler neticesinde geçmişte Nizip’in en önde gelen sektörleri arasına girmeyi başarmıştır. Geçmişte 130 üyemiz tarafından üretimin yapılırken, gereken önemin verilmemesi nedeniyle yakın zamanda sektör kriz içerisine girmiş ve günümüzde maalesef bu sayı 20’ye düşmüştür. Amacımız sabun sektörümüzü eski günlerine geri döndürmektir. Sabun sektörünün uzun vadede gelişmesiyle birlikte, ilçemize bu sektörde yapılacak yatırımlar ile istihdam imkânlarını arttırıp, halkın yaşam koşulları iyileştirerek, ekonomik iklimin canlanmasını amaçlamaktayız. Tabi ki bunlar kurumsallaşma ve teknolojiye ayak uydurmayla sağlanacağı bir gerçektir. Ben bu Coğrafi İşaretin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, proje kapsamında bizlerden desteklerini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksek Okulu, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi, Nizip Belediyesi, Nizip Ticaret Borsası yetkililerine ve KOSGEB Nizip Temsilcisi Mustafa Aydın’a teşekkür ederim." dedi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTO’da seçim heyecanı sürüyorÖnceki Haber

GTO’da seçim heyecanı sürüyor

Tenis İl Şampiyonasında SANKO Okulları ikinciSonraki Haber

Tenis İl Şampiyonasında SANKO Okulları i...

Yorum Yazın

Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi