
Gaziantep İl Müftüsü Çelik, çocukların camileri benimsemeleri gerektiğini belirterek, çocuklara camileri daha cazip hale getirmek için özel şadırvanların ve lavaboların yapılacağını söyledi.
Gaziantep İl Müftüsü Çelik, çocukların camileri benimsemeleri gerektiğini belirterek, çocuklara camileri daha cazip hale getirmek için özel şadırvanların ve lavaboların yapılacağını söyledi.
Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik basın toplantısı düzenledi. Camilerdeki imamların aldıkları sertifika sonucu 4-6 yaş arasındaki çocuklara camilerde okul öncesi eğitim verebileceklerini söyleyen Çelik, çocukların artık camilerde hem okul öncesi eğitimini alıp hem de temel dini bilgileri öğreneceklerini açıkladı.
"CAMiLER KİMSEYİ REDDETMEZ HERKESE KAPILARI AÇIKTIR"
Gaziantep Müftülük binasında düzenlenen toplantıya Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, müftü yardımcıları ve basın mensupları katıldı. Gaziantep Müftüsü Çelik Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki temasının "Cami ve Namazla Arınma" olduğunu söyledi.
Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle hazırlanan "Cami ve Namazla Arınma" konulu açılış programının Ulu Cami'de gerçekleşeceğini söyleyen Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, basın mensuplarıyla Gaziantep'teki camilerin ibadet açısından daha verimli hale gelmesi için neler yapılması gerektiği hakkında fikir alışverişi yaptı.
Camilerin insan farkı gözetmeksizin tüm insanlığı kucaklayan mabetler olduğunu dile getiren Çelik, "Cami 'insan toparlayan' demektir. Dolayısıyla camiler kimseyi reddetmez herkese kapıları açıktır. Tarihte camiler bu anlayışla inşa edilmiştir" dedi. Çelik, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan kutsal mekanların kalplere Allah, Peygamber, vatan ve millet sevgisi aşıladığını sözlerine ekledi.

































Yorum Yazın