Maskesiz karşılamaya vali uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maskesiz karşılamaya vali uyarısı
Abone ol
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kontrollü sosyal hayat döneminde 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla yapılan korona virüs denetimleri kapsamında maske dağıtan Gaziantep Valisi Davut Gül, kendisini ve beraberindekileri maskesi çenesine takılı şekilde karşılayan kişiyi ikaz etti.

İçişleri Bakanlığının kontrollü sosyal hayat döneminde 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla başlattığı denetimler kapsamında Vali Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu ile birlikte Almacı Pazarı ve Güneykent esnafını ziyaret ederek maske dağıtıp, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyulması yönünde daha fazla hassasiyet gösterilmesini istedi.
Validen ikaz
Denetimler esnasında vatandaşlara maske de dağıtan Vali Gül, kendisini karşılayan vatandaşlardan birinin maskesini çenesine taktığını görünce ikaz etti. Gül, "Bu maskeyi veriyoruz ama kullanmayınca anlamı olmuyor" diyerek, maskenin ağız ve burnu kapatacak şekilde kullanılmasını istedi. Vali Gül'ün verdiği bir paket maskeyi alan vatandaş, ikaz üzerine ise hemen maskesi ile ağzını ve burnunu kapattı.
Vali Gül, dağıttığı maske paketlerinden bir tane daha isteyen şahsın bu talebini de geri çevirmedi.
"Herkesin kurallara uyması gerek"
Vali Davut Gül, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “İçişleri Bakanlığımızın her hafta Covid-19’a karşı denetimleri oluyor. Biz de Almacı Pazarı civarından başlayarak, Gaziantep’in tarihi caddelerinde, sokaklarında ve hanlarında Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan ile birlikte denetimler yapıyoruz. Vatandaşlarımızı Korona virüse karşı uyarıyoruz. Herkesin kurallara uyarak maske, mesafe ve hijyen konusunu kendi iş yerinde uygulamasını istiyoruz. Bu kurallara uyarak bu sıkıntıyı atlatacağız. Hassasiyet gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
"Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz"
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, korona ile mücadelenin ancak hep birlikte verilecek mücadeleyle sonuca varabileceğini belirterek, “Covid 19 hastalığı ile alakalı hassasiyet oluşturmak ve maske dağıtımı yapmak amacıyla Gaziantep Valimiz ve Kaymakamımızla birlikte farklı zamanlarda denetimler yaptık. Böylece hem esnafımızı ziyaret etmiş hem de maske mesafe hijyen konularını hatırlatarak vatandaşlarımıza maske dağıtıyoruz. Hiç kimsenin bu hastalığa yakalanarak zarar görmesini istemiyoruz. Kurallara riayet edersek, bu hastalığı ülke olarak en kısa sürede atlatacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanko Üniversitesi tıp fakültesi’nde ilk dersÖnceki Haber

Sanko Üniversitesi tıp fakültesi’nde ilk...

Ersoy'dan dereceye giren öğrencilere ödül!Sonraki Haber

Ersoy'dan dereceye giren öğrencilere ödü...

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı