Konukoğlu gençlere seslendi...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konukoğlu gençlere seslendi...
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nin ikinci gününde konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Hayal kurun. Hedefleriniz olsun. Ama, başarıya bir anda değil, adım adım gidin” tavsiyesinde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nin ikinci gününde konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu,   “Hayal kurun. Hedefleriniz olsun. Ama, başarıya bir anda değil, adım adım gidin” tavsiyesinde bulundu.

BU DENEYİMİ PARAYLA SATIN ALAMAZSINIZ

Etkinliğin ikinci gününün açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, öğrencilere Kariyer Günleri’nde konuk olanların deneyimlerinden mutlaka yararlanmaları tavsiyesinde bulunurken, ilk gün altını çizdiği ‘Hiçbir başarı tesadüfi değildir’ gerçeğine bir kez daha vurgu yaparak, “Burada öğrendiklerinizi asla parayla satın alamazsınız. Her biri birbirinden daha değerli konuklarımızın ağzından çıkan her cümleyi mutlaka beyninize kazıyın. Sözgelimi birazdan Abdulkadir Abi konuşacak. Abi diyorum, çünkü o donanımıyla, mütevaziliğiyle, hayırseverliğiyle hepimizin abisi. Çünkü, O en kritik dönemlerde söz konusu ülke menfaati olunca, ‘Ben varım’ diye en önde ortaya çıkan bir büyüğümüz. Hem ilimiz, hem bölgemiz, hem de ülkemize yaptıkları asla unutulamaz. Gerek Abdulkadir Konukoğlu Ağabeyimiz, gerekse diğer konuşmacılardan öğrenecek çok şeyiniz olduğunu unutmayın lütfen” dedi. 

İŞİN HİLESİ DÜRÜSTLÜKTÜR

Konuşmasında çocukluğunda kendi işyerinde çırak olarak iş hayatına atıldığını, ancak kendisine hiçbir zaman patron oğlu muamelesi yapılmadığını belirten SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Hata yaptığım zaman ustamdan defalarca tokat yedim. Ama, babam hep bize ‘İşin hilesi dürüstlüktür’ derdi. Çünkü, hile yaparak belki bir miktar para kazanırsınız, ya da kazanır gibi görünürsünüz ama aslında hep kaybeden kişisinizdir. Bugünkü markalaşma diyoruz ya işte markalaşmanın dürüstçe yapılmasını sağlayan ilkedir bu tavsiye. 15- 16 saat çalıştığımız günler oldu. Dişimizle tırnağımızla bu günlere geldik” dedi.

HAYAL KURUN

Öğrencilere mutlaka kendilerine hedef koymaları, hayal kurmaları tavsiyelerinde bulunan Konukoğlu,  gençlerden kesinlikle kindar olmamalarını isterken“İş hayatınızda birisiyle tartıştığınızda eğer iyi bir işveren, esnaf, sanayici olmak istiyorsanız bunu hemen unutacaksınız” dedi. Başarının ancak azim ve çok çalışmayla yakalanabileceğine dikkat çeken Abdulkadir Konukoğlu, konuşmasının devamında  “Başarıya bir anda değil, adım adım gidildiğini unutmayın ve bu konuda aceleci olmayın. Birisini işe alacağız. Önce maaşını, arabasını, odasını, ne zaman müdür olacağını soruyor. İşte yanlış burada. 5 yılda müdür olunduğu görülmüş bir şey midir?” diye devam eden SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, öğrencilerin sorularını cevaplandırırken binlerce öğrenciye burs verdiklerini, çok sayıda fakülte, camii, okul binası yaptıklarını anlatarak, “Biz bunlara ahrete EFT diyoruz” dedi.  Konukoğlu, bir öğrencinin en çok hangi sektörden kazandıkları yolundaki sorusuna “Hastaneden. Çünkü, geçen yıl 5 milyon TL zarar ettik. Ama, en fazla duayı, Allah Razı olsun temennisini oradan aldık. O nedenle hastaneden çok kazanıyoruz” şeklinde cevaplandırdı. Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ali Gür, günün anısına Konukoğlu’na öğrencilerin imzaladığı mühendis bareti ve plaket takdim etti.

Öğrencilerin büyük bir dikkatle izledikleri etkinlikte Turkcell Müşteri Hizmetleri Grup Başkanı Enver Doğuş Kuran öğrencilere gerekirse iş değiştirmelerini ve hayallerini paylaşmaları tavsiyesinde bulunurken, Toyo Printing Inks Inc.CCO’su Kayup Benli, Gloria Jeans Türkiye CEO’su Mehmet Dinçerler, BritishTown Kurucusu Barış Baysal, Atlas Global CCO’su Semra Erener de GAÜN öğrencileriyle deneyimlerini paylaşıp, sorularını cevaplandırdı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ses kısıklığı tiroid kanserinin habercisi olabilir!Önceki Haber

Ses kısıklığı tiroid kanserinin habercis...

Dokunulmazlıklar anayasaya aykırı kaldırıldı iddiasıSonraki Haber

Dokunulmazlıklar anayasaya aykırı kaldır...

Yorum Yazın

MHP Şehitkamil yönetimi açıklandı: İşte tek tek o isimler
MHP Şahinbey’de yönetim tamam: İşte o isimler
Gaziantep'te 3 milyonluk sahte para operasyonu: 6 gözaltı
Bayramın huzurlu geçmesi için 72 bin kişi görevde
MHP Gaziantep'te "Kurumsal Disiplin" Vurgusu: Teşkilat Gücünü Koruyor
Şehitkamil’de “Spor Şenliği”ne Yoğun İlgi
GTB Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
Gaziantep AB Bilgi Merkezi’nden Avrupa Günü’ne Sanatsal Dokunuş
Gaziantep'te 'Narko-Alan' uygulaması: 75 araca 3 milyon TL ceza
Gaziantep'te 'Kurban Yakalama Timi' bayrama hazır
NTO, İş Dünyasının Merkezi TOBB’un 82. Genel Kuruluna Katıldı
Nizip Ticaret Borsası Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
GAÜN Hastanesi’nde Geleneksel Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
Gaziantep FK’da Radoi Defteri Kapanıyor mu?
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi
Kurbanlık Dana Hastane Bahçesine Girdi, Teknik Personel Yakaladı
“Shakespeare’in İnsanları” Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Sahnelendi
Gaziantep'te jandarmadan huzur-güven uygulaması: 673 aranan şahıs yakalandı
Gaziantep'te otomobiller kafa kafaya çarpıştı: Sürücüler yaralandı
Karkamış Barajı ve Birecik Barajı yüzde 100 doluluğa ulaşınca kapaklar açıldı