Kilis'te hastaneye getirilenlerin sayısı 16'yı buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kilis'te hastaneye getirilenlerin sayısı 16'yı buldu
Abone ol
Suriye tarafından atılan ve Kilis kent merkezindeki Demirciler Mahallesi'nde 2 ayrı noktaya düşen Katyuşa roket atar mermilerinden birinin bir binanın çatısını delerek içeride patladığı, diğer roketin ise bir evin bahçe duvarında patladığı ortaya çıktı.

Suriye tarafından atılan ve Kilis kent merkezindeki Demirciler Mahallesi'nde 2 ayrı noktaya düşen Katyuşa roket atar mermilerinden birinin bir binanın çatısını delerek içeride patladığı, diğer roketin ise bir evin bahçe duvarında patladığı ortaya çıktı.

Roketatar mermilerinin patlamasıyla yaralanan ve sinir krizleri geçirerek hastaneye getirilenlerin sayısı 16'yı buldu. Bunlardan 10'unun Türk, aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 6'sının Suriyeli olduğu belirtildi. 

Yaralılardan 6'sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği, diğerlerinin işinin ise baygınlık veya sinir krizi geçirdiği saptandı ve bazıları ayakta müdahalenin ardından taburcu edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Hastaneye başvuran 16 kişiden 1'inin kimliği henüz belirlenemezken, bebekten 80 yaşına kadar olan 15 kişi şunlar:

Hidayet Manaz, Hibe Cuma, Meys Hafız, Nesim Hafız, Ali Hafız, İlef Hafız (bebek), Selma Nohut, Mehmet Murat Can, Alper Can, Abdi Can, Muhammet Can, Gülçin Can, Aysel Çolakgil, Kevser Altay ve Saniye Soran. 

GÖSTERİ YAPMAK İSTEYENLERE GÖZALTI 

Kilis'te bu sabahki patlamaların ardından protesto gösterisi için toplanan grup, Kilis Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak, geçen cuma günü Kilis Valiliği'nin kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması kararı nedeniyle polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek kalabalığın dağılmasını istedi. 

Kalabalığın yürümekte ısrar edip Kilis Valiliği'ne doğru ilerlemesi üzerine polis müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına alarak grubu dağıttı. 

IŞİD HEDEFLERİ VURULUYOR 

Bu arada sınırda konuşlu birlikler, roket mermilerinin geldiği IŞİD denetimindeki Bab bölgesini Fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor. TSK birliklerinin yaptığı top atışlarıyla hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor. 

Sınır hattında güvenliğin en üst seviyede tutulduğu Kilis'te, polis ekipleri de kent merkezinde olası eylemlere karşı önlemlerini artırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilis'te halk ayaklandı, çok sayıda gözaltı var...Önceki Haber

Kilis'te halk ayaklandı, çok sayıda göza...

Kilis'te cami avlusuna roket düştü: 1 ölü, 10 yaralıSonraki Haber

Kilis'te cami avlusuna roket düştü: 1 öl...

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi