
Sağlık Sen Gaziantep Üniversite Şubesi Genel Kurulu Genel Başkan Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan'ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede Cuma Kerkez yeniden Şube Başkanı seçildi.
Sağlık Sen Gaziantep Üniversite Şubesi Genel Kurulu Genel Başkan Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan'ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede Cuma Kerkez yeniden Şube Başkanı seçildi.

GENEL KURULLARIMIZ DEMOKRASİ ŞÖLENİ ŞEKLİNDE GEÇİYOR
Sağlık Sen Gaziantep Üniversite Şubesi'nin Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Metin Memiş, genel kurulların demokrasi şöleni şeklinde geçtiğini, teşkilatın motivasyonuna vesile olduğunu ifade etti. Sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmediğimizi söyleyen Memiş, vesayetin deşifresi, hak ve özgürlüklerin mücadelesinde de öncü olduğunu belirtti. Sendikacılıkta kendilerini vasi olarak görenleri tarihin çöplüğüne gömdüğünü kaydeden Memiş, “Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı. Şimdi yeni bir hamle yapmak zorundayız. Her genel kurulumuz bir demokrasi şöleni, yenilenme ve gücümüze güç katma molasıdır. Genel kurulun ardından bu davanın yücelmesi, bayrağın yükselmesi, emeğin kutsallığının korunması, ekmek mücadelemizin kararlılığı eksilmeden devam etmelidir” dedi.
Genel Kurul'un Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise konuşmasında, yönetimlerde görev almanın bir bayrak yarışı olduğunu, Sağlık-Sen camiasının da bunun bilincinde olduğunu söyledi. Bayrak yarışında önemli olanın takımın kazanması olduğunu söyleyen Baykan, “Sendikacılıkta tabuları yıktık, bazılarının hayallerine getiremediği kazanımlar elde ettik. Bu başarının ardında, kenetlenmiş büyük Sağlık-Sen teşkilatı, bu teşkilatın güçlü mensupları ve bu teşkilatın gücüyle mücadele eden, talepleri kazanıma dönüştüren genel merkez yönetimi var” şeklinde konuştu.
.jpg)
Genel Kurulda, Cuma Kerkez yeniden şube başkanı seçilirken, Metin Türkbeyler Başkan Vekili, Şeyhmus Bora, M. Fatih Bayseçkin, Erdinç Seyatoğlu, Sadık Çetin ve Sezen Telli de şube başkan yardımcısı olarak seçildi.


































Yorum Yazın