Kayıp eşyalar şaşırttı: Gelinlik unutan da var, takma diş unutan da...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayıp eşyalar şaşırttı: Gelinlik unutan da var, takma diş unutan da...
Abone ol
ESHOT Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Bürosu, belediye otobüslerinde kaybolan eşyaların toplandığı nokta olarak hizmet veriyor. Her gün onlarca kayıp eşyanın teslim edildiği büroda; gelinlik, takma diş, koltuk değneği gibi birbirinden farklı eşyalar sahiplerini bekliyor.

Belediye otobüslerinde kaybolan eşyalar, bulan kişi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Bürosuna teslim ediliyor. Büroya gelen kayıp eşyalar, tutanak karşılığında teslim alınıp dolaplara yerleştiriliyor ve sahipleri tarafından alınması bekleniyor. Cüzdan ve elektronik eşyalar ise internet üzerinden yayınlanıyor ve bu şekilde sahiplerinin bulunması sağlanıyor. 1 yıl boyunca saklanan eşyalar sahipleri tarafından teslim alınmadığı zaman ise yardım kuruluşlarına bağışlanıyor. Takma diş, koltuk değneği gibi birbirinden ilginç eşyalar büroya teslim edilirken, geçen hafta kaybolan ve sahibinin hala ulaşmadığı gelinlik ise dikkat çekti.

Muhtarlara kadar ulaşılıyor
Büro sorumlusu Turgay Oğuz, bürodaki işleyişi şu sözlerle anlattı: “Buraya sadece belediye otobüslerinde kaybolan eşyalar gelir. Otobüste kaybolan eşyaları şoför de bulabiliyor, vatandaş da şoföre teslim edebiliyor. Bazen güvenlik veya temizlik personelimiz de bulabiliyor ama neticede beş bölgeden gelen kayıp eşyaları tutanak karşılığında teslim alıyoruz. Eşyası kaybolan vatandaşlarımız büromuza gelebilir ya da telefon üzerinden bize ulaşıp eşyasını ne zaman, hangi hatta kaybettiğini ve eşyası ile ilgili özellikleri anlatarak teslim alabilir. İnternet sitemizde sadece kayıp cüzdan ve elektronik eşyaları yayınlıyoruz ve sitede adını gören vatandaşımız gelip eşyasını alıyor. Ayrıca bir vatandaşın kayıp cüzdanının içinde kimliği varsa T.C. kimlik numaralarına bakıp adresine ulaşıyoruz. Bağlı bulunduğu muhtarlığa bilgi verip kayıp eşyanın bulunduğunu söylüyoruz. Cüzdan, kimlik kayıplarında kişinin kendisinin ya da birinci dereceden yakınının bizzat gelmesi gerekiyor.”

“Bu senenin en ilginç kayıp eşyası gelinlik oldu”
Genelde çanta, şarj cihazı, cüzdan, gözlük, ceket, şemsiye gibi eşyaların unutulduğunu belirten Oğuz, “Okullar açıkken öğrencilerimiz genelde kitap, defter gibi eşyalarını unutuyor. Özellikle resim dosyaları çok fazla unutuluyor. Öğrencilerimiz eşyalarının üzerine isimlerini ve okullarını yazarsa daha kolay ulaşılır. Bu senenin en ilginç kayıp eşyası ise gelinlik oldu. Gelinlik bir hafta önce kaybolmuş ancak henüz arayan olmadı. Gelinliğin sahibinin öncelikle bizi araması lazım. Aradığında kendisine gelinliği ulaştırabiliriz. Beni bugüne dek en çok şaşırtan kayıp eşya ise takma diş olmuştu. O takma dişi almaya gelen olmadı ve yardım kuruluşuna da veremeyeceğimiz için 1 yılın sonunda imha ettik. Öte yandan engelli vatandaşların yürüteçleri, koltuk değnekleri, unutulan ilginç eşyalar arasında yer alıyor” dedi.

“Ben de geçen hafta şemsiyemi kaybettim”
Kayıp eşyalar geldikçe bir an önce sahibine ulaştırmak istediğini, kendisinin de eşyalarını kaybetmemek için uğraş verdiğini belirten Oğuz, “Ancak ben de bazen otobüste eşya kaybedebiliyorum. Geçen günlerde otobüste şemsiyemi kaybettim ama henüz bulamadım. Kayıp eşya eğer şoföre ulaşırsa o eşyanın bize gelmemesi mümkün değil. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Benim şemsiyem demek ki ben otobüsten indikten sonra başka biri tarafından alındı ve bu yüzden şoföre ulaşmadı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YKS: TYT, AYT, YDT soruları ve cevapları erişime açıldı!Önceki Haber

YKS: TYT, AYT, YDT soruları ve cevapları...

Gaziantep'in yeni Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş!Sonraki Haber

Gaziantep'in yeni Cumhuriyet Başsavcısı...

Yorum Yazın

Gaziantep'te öğrenci servisine tren çarptı: 13 öğrenci hafif yaralandı
Milletvekili Bakbak TBMM'de Sel ve Fırtınayı Değerlendirdi: "Devletimiz Milletinin Yanındadır"
Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı