Kaya: Yüzbinlerce hektar orman alanımız yok oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya: Yüzbinlerce hektar orman alanımız yok oldu
Abone ol
DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin (GastroANTEP) ve "4'üncü Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali"nin iptal edilerek buraya harcanacak paranın sel ve yangın felaketinden etkilenecek olan bölgelere gönderilmesi gerektiğini söyledi.

“Ülkemiz sel ve yangın felaketi ile boğuşurken kimsenin aklına festival gelmemeli” diyen Kaya AK Parti’nin 20’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerinin iptal edildiğine dikkat çekerek aynı duyarlı tavrı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden de beklediklerini söyledi.

Kaya, “Akdeniz ve Ege’de yüzbinlerce hektar orman alanımız yok oldu. Onlarca köy yangın dolayısıyla yandı. İnsanlar evlerinden yurtlarından oldu. Aynı şekilde  Karadeniz Bölgesi’nde Sinop, Bartın ve Kastamonu afet bölgesi ilan edildi. Yüzlerce ev kullanılmaz hale gelirken onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bunlar yaşanırken İstanbul’da lüks oteller ayarlanarak, Gaziantep’ten özel uçak kaldırma düşüncesiyle festival hazırlıklarının yapıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz.” Dedi.

Festivallerin Gaziantep için olmazsa olmaz bir durum olmadığını vurgulayan Kaya, “Ege ve Akdeniz’de yangınların acısı bitmeden Karadeniz’de yıkılan evlerin enkazı kaldırılmadan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin festival hazırlıklarına girmesini doğru bulmuyoruz.” Diye konuştu.

Hükümetin sel felaketinin maddi olumsuzluklarını ortadan kaldırmak için AFAD aracılığıyla vatandaşlarımızdan para istediği bir dönemde milyonların harcanacağı festivallerin düzenlenmesini anlamaya çalıştıklarını ifade eden Kaya” Empati yaparak festivalleri anlamaya çalıştık ama geldiğimiz nokta AK Parti Genel Merkezi’nin kuruluş etkinliklerini bile iptal ettiği bir dönemde, hükümetin milletimize İBAN verdiği bir dönemde, Ege’nin yangınla Karadeniz’in selle boğuştuğu bir dönemde Gaziantep’te festival hazırlığına girişmenin anlamsız ve yanlış olduğudur. Bu yanlıştan dönün diyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hekimlerden 'Hak Kaybı' tepkisi Önceki Haber

Hekimlerden 'Hak Kaybı' tepkisi

Covid teşhisi konulan hasta yeniden sağlığına kavuştuSonraki Haber

Covid teşhisi konulan hasta yeniden sağl...

Yorum Yazın

Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası