Kaya: Yatırım bütçesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya: Yatırım bütçesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmeli
Abone ol
DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya son günlerde artan elektrik kesintileriyle ilgili çözüm önerilerinde bulundu.

Gaziantep’te yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yerel yöneticilerin dağıtım şirketi yetkililerine yönelik ikazda bulunma yönteminin sorunu çözmeyeceğini ifade eden Kaya somut öneriler sundu.

“Yaşanan elektrik kesintilerinin tekrarlanmaması ve sorunun kalıcı şekilde çözüme kavuşması için yerel yöneticilere bazı tavsiyelerimiz var” diyen Kaya, “öncelikli olarak Gaziantep Valiliğimiz bünyesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Elektrik Mühendisleri Odası temsilcilerden oluşan Elektrik Sorun Tespit ve Yatırım Koordinasyon Birimi oluşturulmalıdır. Bu birimde sorunların yoğunlaştığı alanlar öncelikle belirlenmelidir.” Diye konuştu.

Yatırım bütçesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmeli

Enerji nakil hatlarının mülkiyetinin kamuda olup dağıtım şirketinin kiracı durumunda olduğunu vurgulayan Kaya enerji nakil hatlarına ilişkin kamu tarafından belirlenen yatırım bütçesinin dağıtım şirketi tarafından blok olarak kullanılıp kullanılmadığı bütçenin kullanımında göreceli daha fazla iş yükü oluşturan alanlara mı yoksa pratik harcama yapılabilecek alanlara mı yönlendirildiğinin tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, “yatırım bütçesinin kamu kaynaklarının verimli kullanılması ilkesine uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili kamu denetim mekanizmaları harekete geçirilmeden sorunun çözülmesi zor görünüyor” dedi.

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Hemşehrilerimizin yaşadığı kısa ve uzun vadeli sorunların çözümünde dağıtım şirketinde meydana gelen gecikmelerin ihmale mi dayalı olduğu yoksa dağıtım şirketinin yönetim modelinden mi kaynaklandığı detaylı olarak incelenmelidir.

Elektrik Piyasa Kalite Yönetmeliği hükümlerinin etkin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığı, dağıtım şirketinin yeteri kadar denetime tabi tutulup tutulmadığı incelenmelidir. 

Ayrıca Elektrik Piyasa Kalite Yönetmeliği’nin tüketici durumunda olan vatandaşlarımıza tanıdığı yasal haklar konusunda, hemşehrilerimizin farkındalığını arttırmak için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. “ 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Satrançta önemli hamleÖnceki Haber

Satrançta önemli hamle

Gazetecilerden Altunkaya’ya plaketSonraki Haber

Gazetecilerden Altunkaya’ya plaket

Yorum Yazın

Gaziantep'te istinat duvarının çöktüğü anların görüntüsü ortaya çıktı
Başkan Fedaioğlu’ndan Berat Kandili Mesaji
Gaziantep'te Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4’ü Çocuk 6 Kişi Kurtarıldı
2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı