Kardeş Şehirlerden Gaziantep’in Gastronomisine Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardeş Şehirlerden Gaziantep’in Gastronomisine Destek
Abone ol
Gaziantep’in UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilmesi nedeniyle İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen lansmanda Gaziantep’in kardeş şehirlerinin Belediye Başkanları ve üst düzey temsilcileri başta Gaziantep ve Gastronomiye destek için İstanbul’a geldiler.

Gaziantep’in UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilmesi nedeniyle İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen lansmanda Gaziantep’in kardeş şehirlerinin Belediye Başkanları ve üst düzey temsilcileri başta Gaziantep ve Gastronomiye destek için İstanbul’a geldiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Vali Ali Yerlikaya ev sahipliğinde bir basın toplantısı gerçekleşti. Dünyanın 20 farklı ülkesinden 50’ye yakın belediye başkanı ve üst düzey temsilcinin iştirak ettiği toplantıda, temsilciler gastronomi ile ilgili görüşlerini paylaştılar. 

Gaziantep’in bu başarısını kutlamak üzere İstanbul'a gelen kardeş şehir temsilcileri, bu başarının dünya genelinde büyük bir yankı uyandırdığı görüşünde birleştiler.

Gaziantep'in bu başarısının takdir edilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, kendilerinin de bu başarıya tanıklık etmelerinden memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin is konuşmasında; “Bu ağa girmemiz bize yeni fırsatlar ve sorumluklar getirdi. Geçmişten aldığımız kültürümüzü gelecek nesillere nasıl daha iyi aktarabileceğimizin arayışı içerisindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bugün yanımızda olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Şahin, şimdi birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışacaklarını vurgulayarak, bir araya gelerek güçlerini birleştireceklerini kaydetti.

Vali Ali Yerlikaya ise Gaziantep’in Akdeniz ve Mezopotamya arasında önemli bir medeniyet kenti olduğunu belirterek, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep’in UNESCO tarafından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Yerlikaya, UNESCO ve yönetim kuruluna kendilerini bu ağa dahil etmesinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Toplantıya Gaziantep’in kardeş şehir belediye başkanları, UNESCO ve EDEN (Avrupalı Seçkin Destinasyonlar) temsilcileri yanı sıra yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Toplantı daha sonra katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ders Çalışırken Zamanı Verimli PlanlayınÖnceki Haber

Ders Çalışırken Zamanı Verimli Planlayın

GADAK’DAN 1 METRELİK KARDA YÜRÜYÜŞ ETKİNLİĞİSonraki Haber

GADAK’DAN 1 METRELİK KARDA YÜRÜYÜŞ ETKİN...

Yorum Yazın

Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi