Kaplan: Gaziantep’te artan intihar ve şaibeli ölümler aydınlatılmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaplan: Gaziantep’te artan intihar ve şaibeli ölümler aydınlatılmalıdır
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, son haftalarda Gaziantep’te yaşanan intihar ve şaibeli ölümlerin araştırılması için TBMM’ye Meclis Araştırma Komisyonu açılması teklifinde bulundu.

Kaplan’ın öncülüğünde 21 Milletvekili imzasıyla TBMM Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için teklif veren Kaplan, “ivedi olarak TBMM Araştırma Komisyonu kurularak, Gaziantep’te artan intihar ve şaibeli ölümleri aydınlatılmalıdır, tüm yönleriyle araştırmalıdır” dedi.

Kaplan, TBMM’ye sunduğu teklifte 2002’den bu yana ekonomik kriz, artan işsizlik, geçim sıkıntısı, erkek şiddeti ve yoksulluk beraberinde şiddet ve intiharları da kaygı verici boyutta arttığının altını çizerek rakamların kaygı verici boyutta arttığını belirtti. Teklifin gerekçesinde ise şu açıklamalara yer verdi:

“Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre ölüm sayısı 2018 yılında 426 bin 449 iken 2019 yılında 435 bin 941 kişi olmuştur. Ölenlerin %54,6'sını erkekler, %45,4'ünü kadınlar oluşturmaktadır. Bin kişi başına düşen ölüm sayısını ifade eden kaba ölüm hızı, 2018 yılında binde 5,2 iken 2019 yılında binde 5,3’e yükselmiştir.2019 yılında 3406 kişi intihara bağlı olarak yaşamına son vermiştir. Kaba intihar hızı olarak adlandırılan yüz bin kişideki intihara bağlı ölüm sayısı ise 4,12 olmuştur. Yine TUİK verilerine göre 2019 yılında 321 kişi geçim zorluğuna bağlı olarak intihar etmiştir.”

“GAZİANTEP’TE YAŞANAN SON İNTİHARLARIN HEPSİNİN AYNI ŞEKİLDE OLMASI AKILLARDA KAYGI VERİCİ BİR SORU İŞARETİ BIRAKMAKTADIR!”

Milletvekili açıklamasında, Gaziantep’te yaşanan son intiharların hepsinin aynı şekilde olmasının akıllarda soru işareti bıraktığını vurgulayarak, ivedi bir şekilde bir komisyon kurulup tüm yönleriyle bu intiharlar ve şaibeli ölümlerin araştırılması gerektiğini ifade etti.

Kaplan, “Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Gaziantep’te geçtiğimiz 1 hafta içinde dört intihar vakası meydana geldi. 13 Ağustos’ta Duygu Delen iddialara göre balkondan atlayarak intihar etti. 1 Eylül’de Şahinbey İlçesi, Mavikent mahallesinde bulunan bir binaya yangın merdiveninden 7. kata çıkan vatandaşımızın henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı intihar etti. 4 Eylül’de, iki çocuk annesi bir kadın kendini 4. kattan atarak intihar ettiği bilgisi kamuoyunda geniş yer buldu. Son olarak Şehitkamil İlçesinin Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 40 yaşında bir kadın 3. kattan atlayarak yaşamına son verdi. 

Gaziantep’te yaşanan son intiharların hepsinin aynı şekilde olması akıllarda kaygı verici bir soru işareti bırakmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı, şaibeli ölümlerin ve bu intiharların sosyoekonomik ve psikolojik sebeplerinin araştırılması ve bu intiharları önleyebilecek tedbirlerin yerinde ve zamanında alınması amacı ile Anayasa’nın 98. içtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırma açılmasını arz ve teklif ederiz.”

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te tepki çeken sulama...Önceki Haber

Gaziantep'te tepki çeken sulama...

Ceza infaz kurumlarındaki Kovid-19 tedbirleri kapsamı genişletilerek uygulanıyorSonraki Haber

Ceza infaz kurumlarındaki Kovid-19 tedbi...

Yorum Yazın

Gaziantep'te istinat duvarının çöktüğü anların görüntüsü ortaya çıktı
Başkan Fedaioğlu’ndan Berat Kandili Mesaji
Gaziantep'te Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4’ü Çocuk 6 Kişi Kurtarıldı
2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı