Kaplan, Akkent Camii inşaatının çökmesi konusunu Meclis’e taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaplan, Akkent Camii inşaatının çökmesi konusunu Meclis’e taşıdı
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep Şahinbey’de yapılan Akkent Camii inşaatının çökmesi konusunu Meclis’e taşıdı. Kaplan, aralarında Genel Başkan Yardımcılarının da bulunduğu 23 Milletvekili imzasıyla birlikte TBMM’ye Meclis Araştırma önergesi verdi.

CHP’Lİ KAPLAN ÖNCÜLÜĞÜNDE, İSKELESİ ÇÖKEN CAMİ İÇİN 23 MİLLETVEKİLİ MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI İSTEDİ! 

Kaplan,  Gaziantep, Şahinbey ilçesinde Türkiye’nin ikinci büyük camisi yapımına başlanan Akkent Cami inşaatında, iskelenin çökmesi sonucunda oluşan iddiaların araştırılması, çöken iskelenin incelenmesi ve yapı inşaat mevzuatına uygun olup olmadığı noktasında gerekli denetimlerin yapılması ve bundan sonraki olası bir tehlike ihtimalinde alınacak önlem ve tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98. TBMM içtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince 23 milletvekili imzasıyla bir Meclis Araştırma açılması için önerge vererek biran önce konu ile ilgili her şeyin aydınlatılması gerektiğini ifade etti.

Kaplan, gerekçesinde “14 Kasım tarihinde, Gaziantep Şahinbey’de Akkent Camii’nin çökmesi sonucunda genç ve başarılı inşaat mühendisi evladımız Korkut Küçükcan’ı kaybettik. Korkut Küçükcan; 19 yıldır yaptığı mesleğinde sayısız başarılara imza atmış, genç, dinamik donanımlı bir evladımızdı. Korkut Küçükcan; kendisi kadar mesleğine önem vermemiş, başarısız ve art niyetli insanların suiistimalleri, denetimsizlikleri ve ihmalleri yüzünden gencecik yaşta toprağa girmiştir. Ülkemizde yaşanan iş cinayetleri, iş kazaları, tedbirsizlikler ve ihmaller yüzünden her yıl binlerce vatandaşımızı kaybetmekteyiz. Bu denli elim olayların olmaması ve önüne geçilmesi ağır yaptırımlar ve cezalar gerekmektedir” diye konuştu. Meclis Araştırma önergesinde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Heyeti teknik bir raporuna dikkat çekerek “Bu rapor çok acı gerçekleri önümüze sermektedir. Gencecik bir canımızı kaybetmemize neden olan bu inşaatı bu hale getirenler kimlerse yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mavi Melekler, bir basamak daha yükseldiÖnceki Haber

Mavi Melekler, bir basamak daha yükseldi

Adamspor, ligde çıkışını sürdürüyor!Sonraki Haber

Adamspor, ligde çıkışını sürdürüyor!

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması