Kadın çiftçilere topraktan pazara kooperatifleşmeleri projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın çiftçilere topraktan pazara kooperatifleşmeleri projesi
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli ilçesinde yapılan kurutmalığın tarladan sofraya kadar geçirdiği aşamaları adım adım ele aldı. Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler’in başkanlığında düzenlenen toplantıda, kurutmalık yapan girişimci kadın çiftçilerin üretimde kilit rol üstlendiğinin altı çizildi, yerel ürünlerin pazar değerinin artırılmasına dönük çalışmaların yürütülmesinin gerekliliği vurgulandı.

“Kadın Çiftçilere Topraktan Pazara Kooperatifleşmeleri Projesi” kapsamında üretilen kurutmalıkların daha hijyenik bir ortamda yetiştirilmesinin önemine değinilen toplantı, Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler’in başkanlığında organize edildi. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, kurutmalık üzerine konuşuldu. Toplantıya, Oğuzeli Kaymakamı Batuhan Bingöl, Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ayşe Eskici, Oğuzeli İlçe Tarım Müdürü Seyit Ahmet Pınar’la Oğuzeli Belediyesi’ni temsilen Ebru Zorkirişçi katıldı.

Kurutmalığın tarladan sofraya gelişine kadar geçen sürecin ele alındığı toplantıda, kadın çiftçilerin eğitimine önem verilmesine dikkat çekildi. Girişimci kadın çiftçilerin fide dikişinde göstermesi gereken hassasiyetler, sebzenin yetiştirilişi, oyulması ve oyulan sebzelerin hijyenik bir ortamda kurutulması sonunda satışa sunulmasının değerlendirdiği toplanın öneri ve temenni bölümüne geçildi.

Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman üreticinin yanında olduğunu belirterek, yerel ürünlerin tanıtımı, değerlendirilmesi ve ilçelere özgü ürünlere ekonomik bir değer kazandırılması amacıyla her türlü çalışmalara destek vereceklerini bildirdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tasarım günlerinde Gaziantep’te ünlüler geçidi Önceki Haber

Tasarım günlerinde Gaziantep’te ünlüler...

6. Makine Halı Tasarım Yarışması Finali etkinlikleriSonraki Haber

6. Makine Halı Tasarım Yarışması Finali...

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı