KONUKOĞLU’NDAN YERLİ OTOMOBİLE DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KONUKOĞLU’NDAN YERLİ OTOMOBİLE DESTEK
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu, yollara çıkmaya hazırlanan yerli otomobile destek vererek, ‘’Şahsen satışa çıkarılacak ilk araçlardan almaya talibim, gururla binerim’’ dedi.

Prototipleri tanıtılan yerli otomobille ilgili değerlendirmelerde bulunan Adil Konukoğlu, Türkiye’nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtti. 

‘’Türkiye’nin yerli otomobil üretimi son derece doğru bir karar. Yapanları kutluyorum. Bu milli bir projedir, herkes bu konuda elinden geldiğince destek olmalı’’ diyen Konukoğlu, yerli otomobil çıktığı gün ilk alıcılarından birisinin kendisi olacağını, ayrıca GSO’nun tüm üyelerini ve şirketleri yerli otomobil almaları yönünde teşvik edeceklerini belirtti. 

Makine,  elektronik, demir-çelik, plastik ve kimya gibi birçok sektörle yakından ilişkili olan otomotiv sektörünün Türkiye’nin iktisadi kalkınması için kritik bir öneme sahip olduğunu kaydeden Konukoğlu, otomotivin Türkiye’nin en önemli ihracat kalemleri arasında yer aldığına ve küresel otomotiv markaların ülkemizde faaliyet gösterdiğine vurgu yaptı.

Sanko Holding’in faaliyet gösterdiği alanlardan birisinin de tarım makinaları ve iş makinaları olduğunu hatırlatan Adil Konukoğlu, Sakarya’da bulunan Başak Traktör fabrikasında yüzde 100 yerli traktör, Sanko Makina’nın Gaziantep’teki modern fabrikasında ise iş makinaları ürettiklerine dikkati çekti. 

Türkiye’de yerli otomobil üretecek birikim ve altyapı bulunduğunu ifade eden Konukoğlu, ‘’Devrim otomobil hikayesi yarım kalmıştı. İnşallah bu sefer seri üretime geçirerek, yerli otomobil hayalimizi gerçeğe dönüştürür, gücümüze güç katarız’’ dedi. 

‘’YERLİ OTOMOBİL GAZİANTEP’TE ÜRETİLSİN’’

Gaziantep’in, Türkiye’nin altıncı büyük ekonomisine sahip olduğuna ve ihracatta 6’ıncı sırada geldiğine işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’Şehrimizin dört bir tarafı sanayi bölgeleriyle çevrili. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 5. Bölgenin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi konumuna geldi. Kentimizde; kimyevi maddeler ve mamullerinden demir çeliğe, metal-makineden plastik ürünlerine, kimyadan halı ve tekstile kadar birçok sektörde yüzlerce çeşit ürün üretilerek, ihracatını yapılıyor. Sanayi ürünlerimiz, Gaziantep ihracatında yüzde 95,1 pay alıyor.’’

GSO olarak, gerek Gaziantep gerekse bölgede yatırım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini anlatan Konukoğlu, Gaziantep ve Kilis arasında çalışmalarını hızla sürdürdükleri Polateli-Şahinbey OSB’nin ve bununla bağlantılı Hassa-Dörtyol Tünel projesi tamamlandığında yatırımcılara ve ihracatçılara büyük fırsatlar sunacağını vurguladı.

Adil Konukoğlu, ‘’Yerli otomobilin Gaziantep’te üretilmesini istiyoruz, bunun için gerekli altyapımız var. Otomotiv yatırımcılarını şehrimize bekliyoruz, her türlü yardım ve kolaylığı sağlamaya hazırız’’ dedi. 

‘’TÜRKİYE’DE GURUR DUYACAĞIMIZ O KADAR İŞLER VAR Kİ…’’

Adil Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin özellikle 2001 yılından bu yana hızlı bir gelişme gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

‘’Türkiye olarak son yıllarda yaptığımız, gurur duyacağımız o kadar işler var ki… Otobanlar, hızlı trenler, yeni havalimanları, Asya ve Avrupa’yı yer altından birleştiren Marmaray, Avrasya Tüneli, 3’üncü Köprü, karada havada denizde yerli malı savunma… Bunlar siyaset değil, ülkenin gelişmesi için yapılmış çalışmalardır. Türkiye’nin gurur duyacağı dev projelerdir.’’

Konukoğlu, 1 Kasım seçiminden sonra dileklerinin istikrarın devam etmesi, bir partinin tek başına iktidara gelmesi olduğunu sözlerine ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Coşkun’a Gaziantep Gastronomisi’ne hizmet plaketiÖnceki Haber

Rektör Coşkun’a Gaziantep Gastronomisi’n...

MHP’DEN ‘TÜRKİYE SURİYE OLMASIN’ TOPLANTISISonraki Haber

MHP’DEN ‘TÜRKİYE SURİYE OLMASIN’ TOPLANT...

Yorum Yazın

Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 7 kişi yaralandı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu