KARDEŞ BORSALAR ORTAK MECLİSTE BULUŞTU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARDEŞ BORSALAR ORTAK MECLİSTE BULUŞTU
Abone ol
Gaziantep ve Nizip Ticaret Borsası meclis üyeleri “ Ortak Meclis Toplantısı’nda bir araya geldi. İki kardeş borsanın birlikte gerçekleştirdiği ortak meclis toplantısında, 2016 yılının genel değerlendirmesi yapılarak, 2017 yılı içerisinde birlikte yürütülebilecek çalışmalar istişare edildi.

Gaziantep ve Nizip Ticaret Borsası meclis üyeleri “ Ortak Meclis Toplantısı’nda bir araya geldi. İki kardeş borsanın birlikte gerçekleştirdiği ortak meclis toplantısında, 2016 yılının genel değerlendirmesi yapılarak, 2017 yılı içerisinde birlikte yürütülebilecek çalışmalar istişare edildi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Şubat ayı olağan meclis toplantısını,  Nizip Ticaret Borsası (NTB) meclis üyeleri birlikte gerçekleştirdi. Kardeş borsaların 2016 yılı çalışmalarının değerlendirildiği ‘ Ortak Meclis Toplantısı’nda, 2017 yılında birlikte gerçekleştirilmesi düşünülen projeler hakkında da görüşmeler yapıldı.

Nizip Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, NTB Meclis Başkanı Mahmut Şahin, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ve iki borsanın meclis üyeleri katıldı.

GTB Meclis Üyelerini Nizip’te ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, “ Aynı şehrin kardeş borsaları olarak üyelerimize ve üreticilerimize en iyi ve en kaliteli hizmeti verme gayreti içerisindeyiz. Hedeflerimiz, amaçlarımız ve şehrimize katkı sunma arzumuz hep aynı. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ortak meclis toplantılarını sektörel sorunlara birlikte çözüm aramak, ortak projeler yürütmek ve çeşitli konularda istişareler yapmak adına çok önemsiyoruz” dedi.

GTB ve NTB’nin özellikle antepfıstığı ve zeytin konusunda işbirliğinin ortak akıl paydasında sürdürülmesinin kente önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Sarı, şehrin en önemli tarımsal markalarının başında gelen bu iki ürünün yürütülecek müşterek çalışmalarla geleceğinin çok daha sağlam temellere oturacağını ifade etti.

NTB Meclis Üyeleri ile ortak meclis toplantısında bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise borsalar arası uyum ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

“ Birlikte rahmet ayrılıkta ise azap” olduğuna işaret eden Tiryakioğlu, Nizip ve Gaziantep Ticaret Borsalarının ikili işbirliği konusunda yıllardır tüm Türkiye’ye örnek olacak bir birliktelik örneği sergilediğini dile getirdi.

NTB’ye kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, konuşmasında GTB’nin 2016 yılı içerisinde  hizmete kazandırdığı çalışmalar ve devam eden projeleri hakkında  bilgiler verdi.

Gaziantep Ticaret Borsası’nın  önemli projeleri arasında, ‘ Et Borsası’, “ Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk’ ve ‘Emtia Merkezi’ olduğunu belirten Tiryakioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “ Projelerimiz arasında yer alan et borsası hızlı  bir şekilde ilerliyor. Süreç tamamlandı. Yatırıma başladık temel atma törenimizi yapıp 18 ay gibi bir süre içerisinde et borsasını tamamlamayı düşünüyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle  gerçekleştirilen projenin ülkemizde ikinci bir örneği yok. Et borsası Gaziantep’in yaklaşık 50 yıllık et ihtiyacını karşılayacak şekilde  oluşturuluyor.”

Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk projesi içinde sürecin hızla devam ettiğine vurgu yapan Tiryakioğlu,  İKA işbirliğiyle hayata kazandırılacak olan projenin 13 milyon 900 bin Türk lirası bütçeye ve 10 bin ton kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

GTB ve NTB ortak meclis toplantısı her iki borsa yönetim kurulu başkanlarının birbirlerine günün anısına karşılıklı hediyeler vermesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’de 6-7 milyon nadir hastalık varÖnceki Haber

Türkiye’de 6-7 milyon nadir hastalık var

Kalkınma için yenilenebilir enerji kullanalımSonraki Haber

Kalkınma için yenilenebilir enerji kulla...

Yorum Yazın

Gaziantep Yolunda Dehşet! Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Ölü, 3 Yaralı
MHP Şehitkamil yönetimi açıklandı: İşte tek tek o isimler
MHP Şahinbey’de yönetim tamam: İşte o isimler
Gaziantep'te 3 milyonluk sahte para operasyonu: 6 gözaltı
Bayramın huzurlu geçmesi için 72 bin kişi görevde
MHP Gaziantep'te "Kurumsal Disiplin" Vurgusu: Teşkilat Gücünü Koruyor
Şehitkamil’de “Spor Şenliği”ne Yoğun İlgi
GTB Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
Gaziantep AB Bilgi Merkezi’nden Avrupa Günü’ne Sanatsal Dokunuş
Gaziantep'te 'Narko-Alan' uygulaması: 75 araca 3 milyon TL ceza
Gaziantep'te 'Kurban Yakalama Timi' bayrama hazır
NTO, İş Dünyasının Merkezi TOBB’un 82. Genel Kuruluna Katıldı
Nizip Ticaret Borsası Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
GAÜN Hastanesi’nde Geleneksel Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
Gaziantep FK’da Radoi Defteri Kapanıyor mu?
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi
Kurbanlık Dana Hastane Bahçesine Girdi, Teknik Personel Yakaladı
“Shakespeare’in İnsanları” Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Sahnelendi
Gaziantep'te jandarmadan huzur-güven uygulaması: 673 aranan şahıs yakalandı
Gaziantep'te otomobiller kafa kafaya çarpıştı: Sürücüler yaralandı