JAPONYA'DA GAZİANTEP'İ TEMSİL ETTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
JAPONYA'DA GAZİANTEP'İ TEMSİL ETTİ
Abone ol
Bu sene 10. kez düzenlenen “JATA Turizm Fuarı”nda Gaziantep’i temsilen katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hem Gaziantep’i hem de Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etti.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan ve 150 ülkenin katıldığı turizm fuarında ülkeler turistik ve tarihi mekanlarını tanıttı. Toplamda 4 gün süren fuarda yaklaşık 200 bin ziyaretçinin gezdiği ifade edildi.

Gaziantep’i baklava ve Antep fıstığıını yanı sıra tanıtım slaytları ile temsil eden Büyükşehir Belediyesi, Zeugma Mozaik Müzesi’nden yaptığı standı ise büyük ilgi gördü. Antep fıstığı ile baklavanın ikram edildiği standa vatandaşlar yöresel ürünleri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

BÜYÜKELÇİ TEŞEKKÜR ETTİ

Fuarın ilk gününde Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret eden Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi  Ahmet Bülent Meriç, standın çok güzel olduğunu ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay’dan fuar ve stand ile ilgili bilgiler alan Meriç, Gaziantep’in böylesi önemli fuarlarda bulunmasını önemsediğini kaydetti. Gaziantep’in turizm alanında önemli bir şehir olduğunu ifade eden Tolay ise, dünyanın dört bir yanından gelen ülkelere Gaziantep’i tanıtma imkanı bulduklarını belirtti. Tolay, özellikle Uzakdoğu ülkesi olan Japonya’da Gaziantep’in tanıtılmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Tolay, bu gibi etkinliklerle Gaziantep’i ulusal ve uluslar arası fuarlarda tanıtılmasını önemsediklerini vurguladı.

Bu arada Tolay, Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç’e Antep fıstığı, baklava ve Gaziantep’e has kutnu kumaşından oluşan bir paket hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KİLİS'TE 2 IŞİD MİLİTANI DAHA YAKALANDIÖnceki Haber

KİLİS'TE 2 IŞİD MİLİTANI DAHA YAKALANDI

BAYRAM SONRASI DOLARDA SON DURUMSonraki Haber

BAYRAM SONRASI DOLARDA SON DURUM

Yorum Yazın

GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı