Hükümetin komşu ülkelere yönelik yeni stratejisi ticaretimizi artıracaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hükümetin komşu ülkelere yönelik yeni stratejisi ticaretimizi artıracaktır
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, hükümetin komşu ülkelere yönelik yeni stratejisinin ticareti artıracağını belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, hükümetin komşu ülkelere yönelik yeni stratejisinin ticareti artıracağını belirtti.

Bartık, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan “Akdeniz’den Toroslara” adlı programda, Türkiye’nin hızlı büyümesi gerektiğini, bunun da ihracatla gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye’nin ihracatla büyüdüğünü vurgulayan Bartık, Gaziantep’in de bu büyümeye önemli katkı sağladığına dikkati çekerek, üretimi ve ihracatı artırmak için yeni pazarlara yöneldiklerini ifade etti. Yeni pazarları analiz ederken eski pazarlara ilişkin de önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bartık, bu kapsamda GTO’nun 2 yıl önce Erbil’de ticaret ofisi açtığını ve bu ofisin iş dünyasına hizmet sunduğunu vurguladı. İş dünyasına Erbil’de önemli hizmetler sunan ofisin aynısını İran’a da açacaklarını söyleyen Bartık, Tahran’da açılacak ofisle İran pazarına daha fazla ağırlık vereceklerini kaydetti.

Ticaretin her zaman yolunu bulduğuna dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:

“Ticaret her zaman yolunu bulur ama ticaret aynı zamanda istikrar ve güveni sever. Hükümetin komşu ülkelere yönelik yeni stratejisi ticaretimizi artıracaktır. Biz siyasetle ilgilenmiyoruz, ticaret yapıyoruz. Ancak hükümetin alacağı tedbirler işlerimizi kolaylaştıracaktır. İkili ilişkiler düzelirse ticari ilişkilerde iyileşir, bu yönde atılan adımları önemsiyoruz.”

Gaziantep’in son 10 yılda ihracatta önemli başarılara imza attığını ifade eden Bartık, şehrin dışsatımının 10 yılda yüzde 235 arttığını kaydetti. Yılın ikinci yarısında her şey daha iyi olacağını söyleyen Bartık, “Fırsatlar bizi bekliyor. GTO olarak kentimizi 4’ncü büyük ekonomi yapmak için çalışıyoruz.  Bu konuda herkes elinden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekonomik büyüme ikinci çeyrek için güç kazanıyorÖnceki Haber

Ekonomik büyüme ikinci çeyrek için güç k...

Gaziantep’te trafik kazası sonrası kavga: 2 yaralıSonraki Haber

Gaziantep’te trafik kazası sonrası kavga...

Yorum Yazın

Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması
Başarılı başkan yeniden aday olmayacağını açıkladı
Gaziantep'te dehşet: "Çocuklarımı elinden alacağım”
Güneydoğu’nun kalbi Gaziantep’te attı 
Asrın felaketinden etkilenen Gaziantep’in sağlık yapısı güçlendi
Gaziantep'te istinat duvarının çöktüğü anların görüntüsü ortaya çıktı
Başkan Fedaioğlu’ndan Berat Kandili Mesaji
Gaziantep'te Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4’ü Çocuk 6 Kişi Kurtarıldı
2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!