Hdpten Kazlıçeşme Açıklaması: Yasak Yok, Kazlıçeşmede Miting Yapacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hdpten Kazlıçeşme Açıklaması: Yasak Yok, Kazlıçeşmede Miting Yapacağız
Abone ol
Özkan ARSLAN/İSTANBUL,(DHA) HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, hukuken ve pratik olarak bir sorun olmadığını belirterek, Cumartesi günü Kazlıçeşme’de miting yapacaklarını söyledi.


Beyoğlu’ndaki HDP İl Binasında yapılan basın açıklamasına İstanbul il eş başkanları Cesim Soylu, Ayşe Erdem ve yöneticiler Suat Çorlu ve Sema Anıl katıldı.
VALİLİĞİN AÇIKLAMASI YENİKAPI’DA KENDİ YAPACAKLARI MİTİNGLE İLGİLİ BİR DEĞERLENDİRME

Açıklamayı yapan Cesim Soylu, seçim süreci boyunca bütün olanaksızlıklara ve engellemelere rağmen demokratik bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirterek, “Bizim çalışmalarımızın doruğu da, zirvesi de İstanbul’da elbette 30 Mayıs’ta yapmayı planladığımız mitingle olacaktır. İstanbul’da şu ana kadar 10’a yakın miting yaptık, yapmaya devam ediyoruz. 30 Mayıs’ta yapacağımız miting de en görkemli, katılımı en yüksek mitingimiz olacaktır. Bu mitingimizi daha önce kamuoyuna deklare etmiştik. Ancak dün özellikle sosyal medya ve basında bu mitingimizin iptal edildiği, yapılmayacağı yönünde bir takım değerlendirmeler çıktı. Doğrusu bunlar valiliğin açıklamalarına istinaden yapılmış değerlendirmelerdi. Ancak o değerlendirmeleri biz de okuduk ve valilikle görüşme de gerçekleştirdik. Buradan çıkardığımız sonuçlar, bu değerlendirmeler mitingimizin iptal olduğu yönünde değerlendirmeler değildir. Mitingimiz iptal edilmemiştir. 30 Mayıs günü bizler Kazlıçeşme’de mitingimizi en görkemli şekilde yapacağız. Valiliğin değerlendirmesi daha çok kendi planladıkları Yenikapı’daki mitingle ilgili değerlendirmelerdir. Dolayısıyla bizim mitingimizin yapılmayacağı yönünde herhangi bir değerlendirme değildir. Biz görüşmemizi de, planlamamızı da yaptık, 30 Mayıs günü saat 15.00’da tüm kitlemiz Kazlıçeşme Meydanı’nda toplanmış olacak. Biz en görkemli şekilde, bu seçim çalışmalarına yakışır şekilde mitingimizi yapacağız. Halkımıza çağrımızdır; bütün halkımız, bütün duyarlılığıyla, bütün renkleriyle, bütün coşkusuyla orada olacaktır” dedi.
BU KONUDA BİR PÜRÜZ VE ENGELLEME YOK MİTİNGİMİZ YAPILACAKTIR

Valiliğin açıklamasında yer alan ‘Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu’ndan gerekli izinler alınmamıştır’ yönündeki açıklamalar sorulan Soylu, “İstanbul’da resmi olarak seçimler için tahsis edilmiş sınırlı bir iki miting alanı vardır. Ama onun dışında İstanbul’da seçim çalışmalarının yapıldığı miting alanları vardır. Ve esasen seçim çalışmalarıyla ilgili böyle bir yasak da yoktur. Kazlıçeşme’de geniş ve miting için uygun bir alandır. Dolayısıyla biz o alanı tercih ettik. Bu noktada bir pürüz olmadığını söylüyorum. Mitingimiz yapılacaktır, bu konuda herhangi bir engelleme olmayacaktır. Bu konuda bir yasak yoktur. Sadece şu vardır; İlçe seçim kurullarının ilçe mitingleri için tahsis ettikleri alanlar vardır. Ama o alanlar dışındaki alanlarda tercih edilebilir. Bu konuda bir sıkıntı yoktur. Biz de bu alanı tercih ettik. Biz Sayın Valiyle de konuştuk. Onların açıklaması bizim miting yapmayacağımıza dönük değil, daha çok bizim önceki basın açıklamamızda, belki parti temsilcilerimizin yaptığı açıklamalara yönelik bir değerlendirmedir. Esasen kendi yapmakta oldukları mitinge dönük bir değerlendirmedir. Kendilerinin de aynı alanda miting yaptıklarını ve YSK’dan Yenikapı’yı bir mitin alanı olarak aldıklarını beyan ediyorlar. Yani bizimle ilgili değildir. Bizim durumumuzu engelleyecek bir durum değildir” dedi.
BUGÜN EMNİYETLE MİTİNGİN PLANLAMASI KONUSUNDA BİR TOPLANTI YAPACAĞIZ

Besim, ‘ilçe seçim kurulundan izin çıkmadı’ ifadesinin hatırlatılması üzerine, “Biz emniyetle de gerekli görüşmeleri yaptık. Bugün birkaç saat sonra emniyetle mitingin planlanmasına yönelik bir toplantımız olacak. Bir pürüz yok. İlçe seçim kurulları kendi belirledikleri miting alanlarını belirlerler. Onun dışındaki yerlerin kendileriyle alakalı olmadığını, emniyeti ve valiliği ilgilendirdiğini söylerler. Hukuken bir problem ve pürüz yok. Pratik anlamda da bir sıkıntı yok. Dediğim gibi emniyetle de bunlar konuşulmuş, çözülmüş konulardır” diye konuştu.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ford Otosan İnönü Fabrikasındaki İşçiler Fabrika Dışında Yağmur Altında Eylemlerini SürdürüyorÖnceki Haber

Ford Otosan İnönü Fabrikasındaki İşçiler...

Kılıçdaroğlu: Ekonomiyi Nasıl Yöneteceklerini BilmiyorlarSonraki Haber

Kılıçdaroğlu: Ekonomiyi Nasıl Yönetecekl...

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı