HKÜ ev sahipliğinde kız çocukları için STEM kampları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HKÜ ev sahipliğinde kız çocukları için STEM kampları
Abone ol
​Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın öncülüğünde geçen yıl başlatılan Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Programının ikinci uygulaması, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın öncülüğünde geçen yıl başlatılan Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Programının ikinci uygulaması, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

Küresel eğitim ve bilime dair farkındalığı artırmayı, erken yaşlardan itibaren farklı kültürleri yakından tanıyıp katkı sunmayı ve fen- teknoloji- mühendislik -matematik eğitimine çekebilmeyi amaçlayan projeye 6.sınıfta okuyan yaklaşık 200 kız öğrenci katıldı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde başlayan programda; Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın GIS 2017 tanıtım videosu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞİMŞEK’in projenin önemini vurguladığı videoları yayınlandı.

“Aziz Sancar’ın Başarı Öyküsünden Öğreneceğimiz Çok Şey Var”

Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk: “Aziz Sancar’ın başarı öyküsünden öğreneceğimiz çok şey var. Kız çocuklarının eşit eğitim fırsatı yakalamasında bu projenin büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. Milli Eğitim Bakanlığı da kız çocuklarımızın hem nicelik hem de nitelik olarak okula devamları ve okulda nitelikli eğitim almaları konusunda pek çok proje hayata geçiriyor. Bununla birlikte yine kız çocuklarımız için hayata geçirilen bu projenin yaratacağı katma değer çok önemli. Bu projede eğlenceli bir öğrenme ortamı ortaya çıkıyor. STEM faaliyetlerine katılan çocukların takım çalışması içerisinde zihinlerini kullanması ve eylem yaparak öğrenmesi çocukların kendilerini tanımalarına olanak sağlıyor. Bu açıdan çok önemli olan bu projeye ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından "Kız Çocuklarının STEM Eğitimine Yönlendirilmesi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkisi" konulu panel gerçekleştirildi. Panelde; projenin aşamalarının anlatılmasının yanı sıra, kız çocuklarının okumasının Türkiye’nin geleceği için çok büyük bir önem arz ettiği dile getirildi.

Gaziantep İçin Proje Ürettiler

İki gün süren STEM eğitim kampının uygulamalı eğitimi ise Özel Erdem Kolejinde devam etti. Öğrencilerin öğrenmekten keyif almalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleşen projeye katılan öğrenciler, eğitim kampında Gaziantep ile ilgili kentsel ve küresel bir sorun bularak çözüm için proje üretti. Proje sonunda yapılan çekiliş ile 1 kız öğrenci Amerika Silikon Vadisi STEM Yaz Okuluna, başka bir öğrenci ise Çin Pekin STEM yaz okuluna katılım hakkı elde etti. Etkinlik, Prof. Dr. Aziz Sancar’a teşekkür mesajları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Fadıloğlu, aile ziyaretlerini sürdürüyorÖnceki Haber

Başkan Fadıloğlu, aile ziyaretlerini sür...

Diyarbakır'da çatışma: 3 asker şehitSonraki Haber

Diyarbakır'da çatışma: 3 asker şehit

Yorum Yazın

Sel Tehlikesi Nizip’te Panik Yarattı: Ekipler Zamanla Yarıştı
CHP Şehitkamil’de ‘Emrah Sezer’ dönemi!  
Gaziantep'te 34 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama
Gaziantep'te 27 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te Yıldırım Dehşeti: Klima Alev Aldı
Nizip’te Hava Şaşırttı: Güneşli Başlayan Gün Dolu Yağışıyla Son Buldu
MHP Gaziantep’te Kılıç’tan görkemli başlangıç
Gaziantep'i dolu vurdu: Sokaklar beyaza büründü 
Ünal Akdoğan’a Yavuzeli’nden Güçlü Destek
Vahşet: Anne 2 aylık bebeğini öldürdü
Başkan Fatma Şahin ve AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler ile Sahada Vatandaşla Buluştu
Gaziantep’te Toplu Taşımaya Zam: Yeni Tarife 1 Mayıs’ta
Gaziantep'te trafik kazası: Aynı kazada 3. Ölüm
Gaziantep’te bıçaklı olay: Sosyal medya fenomeni 'Cin Ali'yi öldüren kızı tutuklandı
CHP'lilerin sırt döndüğü çocuklar er meydanına çıktı
Başkan Şahin, çalışmaları yerinde inceledi
Genç diş hekimleri Gaziantep’te buluştu 
Gaziantep'te yine kaza: Tünel çıkışı kana bulandı 
Eyüpspor: 3 Gaziantep FK: 0! Rădoi ile İlk Maç Hüsran: Gaziantep FK Dağıldı
Kemal Ceyhan’dan yeni şarkı: “Geçmiyor”