HKÜ Uluslararası kerpiç konferansına ev sahipliği yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HKÜ Uluslararası kerpiç konferansına ev sahipliği yaptı
Abone ol
Bu yıl altıncı kez düzenlenen Uluslararası Kerpic’18 Konferansı " Back to Earthen Architecture " başlığıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bu yıl altıncı kez düzenlenen Uluslararası Kerpic’18 Konferansı " Back to Earthen Architecture " başlığıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin modern bilgi ve becerilerle donatılması, akademisyenlerin ve alanında uzman kişilerin bulgu ve deneyimlerini paylaşmaları amacıyla gerçekleştirilen kongreye; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Bakbak, Gaziantep AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, protokol üyeleri  ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“SON YILLARDA KERPİÇ KULLANIMI ARTIYOR”

Konferansın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: “Kerpicin tarihte bilinen en eski birkaç yapı malzemesinden birisi olması, üstelik gelişimini bugüne kadar tamamlamayarak, ar-ge gelişimine devam etmesi, tek bir konferansa sığmayacak kadar geniş bir yelpazesi olduğu anlamına gelmektedir. Son yıllarda kerpicin kullanımı tüm dünyada artış göstermiştir. Bu artışın sebebi çevre dostu ve sağlıklı yapı gerekliliğinin farkındalığıdır. Bu bağlamda kerpiç yapıların, sahip olduğu olumlu özelliklerden günümüzde de faydalanmak amacıyla, bu yapı kültürünün yeni teknolojilerle desteklenip geliştirilmesi, çağdaş inşaat sektörüne kazandırılarak kullanım alanının artırılması önem arz etmektedir” dedi.

Doğal ve sürdürülebilir bir yapı malzemesi olan kerpicin Türkiye ve dünyadaki yapı mirasının korunmasının önemini belirten Yılmaz: “Bu malzemenin yeniden gündeme getirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturarak kullanım alanının genişletilmesini temenni ediyorum. Konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarıyla devam eden programda protokol üyeleri kerpiç yapıların ve günümüzde teknoloji ile birleşiminin önemine dikkat çekti.

40 BİLDİRİ İLE KERPİÇ YAPI VE TEKNOLOJİ

Alanında uzman kırka yakın konuşmacının bildirisini sunduğu konferansta; Toprak Mimarisi ile Konut İçin Büyük Talebi Çözme, Dünya Mimarlık Mirasının Sosyal, Kültürel, Turistik Yeniden Kullanımı, Toprak Mimarisinde Ticari Gelişim, Toplumun Geleneksel Miras Değerindeki Değişiklikler, Dünyada Gelişmiş İnşaat Teknikleri (Kerpiç), Toprak Evler İçin Standartlar ve Kurallar, Araştırmalarda İlerlemeler (Kerpiç) konuları yer aldı.

Kerpiç yapıların geliştirilebilirliği, avantajları ve dezavantajlarının uluslararası olarak tartışıldığı konferans sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi. Konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazikültür'den bir yemek kitap dahaÖnceki Haber

Gazikültür'den bir yemek kitap daha

GKV liseleri mezunlarına muhteşem törenSonraki Haber

GKV liseleri mezunlarına muhteşem tören

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması