HDP'li Celal Doğan ile Erdoğan arasında Saray'da sürpriz görüşme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP'li Celal Doğan ile Erdoğan arasında Saray'da sürpriz görüşme
Abone ol
Deniz Baykal ile yaptığı görüşme sonrası kulisleri sallayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi de Saray'da HDP'li Celal Doğan ile görüşmesiyle gündemde. HDP İmralı Heyeti dün "çözüm süreci" ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Deniz Baykal ile yaptığı görüşme sonrası kulisleri sallayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi de Saray'da HDP'li Celal Doğan ile görüşmesiyle gündemde.
HDP İmralı Heyeti dün "çözüm süreci" ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada çözüm sürecinin devlet politikası haline getirilerek korunması, koalisyon görüşmelerinde pazarlık konusu yapılmaması ve çatışmasızlık halinin devam ettirilmesi isteği öne çıkıyordu. Bölgesel savaş tehditlerine de vurgu yapılan metinde "süreçteki tıkanmayla ilgili" olarak eleştirilen isim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakere sürecini yok sayan, Dolmabahçe mutabakatını yanlış bulan, izleme heyetini tanımayan ve en nihayetinde Kürt sorunu yoktur noktasına gelen yaklaşımları büyük bir tıkanmayı da beraberinde getirdi.

CELAL DOĞAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Seçim öncesi Erdoğan- AK Parti hükümeti ile HDP arasında kopma noktasına gelen ilişkilerin seçim sonrasında daha da geriliyor olması pek çok kişi de endişe yaratıyor. Ancak bir taraftan da HDP içinden kritik isimler kimi "sürpriz" görüşmeler yapıyor. Bu isimlerden biri son seçimler öncesi CHP'den ayrılarak HDP'ye geçen ve Gaziantep milletvekili olan Celal Doğan. 15 yıl boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Doğan, "İstanbul'da Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder ile bir yemek yemiş ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bilgisi dahilinde milletvekili adayı yapılmıştı.

GÖRÜŞME İSTEĞİ DOĞAN'DAN

Hem Türkiye'de hem Suriye'de Kürtlerle ilgili kritik gelişmeler yaşanırken "yeni HDP"li Celal Doğan kısa bir süre önce Saray'da Erdoğan ile görüştü. Doğan'ın belediye başkanı olduğu dönemden Erdoğan ile "tanışıklığı- hukuku" olduğu biliniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre görüşme isteği Doğan'dan geldi. Buradaki kritik soru "partisi adına mı yoksa bireysel olarak mı" bu talebi ilettiğiydi. Kaynaklar buna "partiden bağımsız" diye yanıt verdi. Yanıt "bireysel görüşme" olsa da partinin görüşlerini Erdoğan'a aktardığını oradan aldığı bilgiyi de partisiyle paylaştığını düşünmek mümkündür. Kaynaklar, ne konuşulduğuyla ilgili olaraksa "Türkiye'nin içinden geçtiği zor süreçle ilgili görüş alışverişi" notunu paylaşıyorlar.

SÜREÇ İÇİN DEĞERLİ

HDP içinde, seçim öncesinde "AK Parti'yi dışarıdan destekleyebiliriz" diyen bir grup vardı. Ancak Selahattin Demirtaş o günlerde "partinin böyle bir desteği vermeyeceğini" ilan etti. Erdoğan ile Doğan arasındaki Görüşmenin HDP destekli bir AK Parti Hükümeti'nin yolunu açması zor olsa da tıkanan çözüm süreci için "kritik değer" taşıdığı kulislerde konuşuluyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TS EN 15224 Belgeli ilk HastaneÖnceki Haber

TS EN 15224 Belgeli ilk Hastane

150 bin dolar fidye aldılarSonraki Haber

150 bin dolar fidye aldılar

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi