Güçyetmez: Eğitim önceliğimiz olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güçyetmez: Eğitim önceliğimiz olacak
Abone ol
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi tarafından, “Binalarda ve Sanayi Yapılarında Yapı Güvenliği ve Mühendislik Hizmetinin Önemi” konulu seminer verildi. İMO Gaziantep Şube binasında düzenlenen seminere inşaat mühendisleri yoğun ilgi gösterdi.

İMO YÖNETİMİ HIZLI BAŞLADI

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube’nin yeni Yönetim Kurulu faaliyetlerine hızlı başladı.  Bir ay önce gerçekleştirilen genel kurulda yapılan seçimlerle göreve gelen İMO Gaziantep Şube Yönetim Kurulu, kısa sürede çok sayıda etkinliğe imza attı. Yeni yönetime tebrik ziyaretlerinin yanında, Kilis’teki üyelerle istişare toplantısı düzenlendi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü üç ayrı etkinlikle kutlandı, iki ayrı hizmet içi eğitim toplantısı gerçekleştirildi. İMO üyeleri ayrıca, aileleri ile birlikte Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni ziyaret etti.

MESLEK İÇİ EĞİTİMLERE ÖNEM VERECEĞİZ

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, İMO olarak eğitime büyük önem vereceklerini belirterek, “15. Dönem Yönetim Kurulu olarak geleceğimizi hep birlikte inşa etmek ve Odamızı hep beraber yönetme ilkesi ile göreve başladık. Görev süremiz boyunca, eğitimi her zaman öncelikli gündem maddemiz yapacağız, özellikle de meslek içi eğitimlere önem vereceğiz” dedi.

YAŞAYAN BİR MESLEĞİMİZ VAR

İnşaat mühendisleri olarak yaşayan bir mesleğe sahip olduklarını belirten İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, şöyle devam etti: “Bir taraftan üyelerimizin mesleki anlamda gelişmelerine katkı koyarken diğer taraftan da üyelerimizin bilgi ve birikimlerini toplum faydasına sunmaya gayret göstereceğiz. Biliyorsunuz bir süre önce şehrimizde yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle çöken ve zarar gören çatılara şahit olduk. Mesleki, teknik ve akademik bir oda olarak bunun nedenleri, mühendislik hizmetinin önemini ve değerini belirtmek amacıyla düzenlediğimiz seminerin çok faydalı olacağını düşünüyoruz.”

MÜHENDİSLİK HİZMETİNİN ÖNEMİ

 İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Korkut Küçükcan Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan katıldı. Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan’ın, “Binalarda ve Sanayi Yapılarında Yapı Güvenliği ve Mühendislik Hizmetinin Önemi” konulu sunumu büyük ilgi gördü. Sunumda, yoğun kar yağışı ya da fırtınada çöken, zarar gören çatıların büyük bölümünün mühendislik hizmeti almadan yapıldığına dikkat çekildi.

Seminerin sonunda İMO Gaziantep Şube Yönetim Kurulu tarafından Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan’a teşekkür plaketi verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Güner Dağlı'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajıÖnceki Haber

Prof. Dr. Güner Dağlı'dan 14 Mart Tıp Ba...

GKV Özel Okulları’nda Mehmet Akif Ersoy anıldıSonraki Haber

GKV Özel Okulları’nda Mehmet Akif Ersoy...

Yorum Yazın

Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat