Gıda mühendisliği laboratuvar bloku açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda mühendisliği laboratuvar bloku açıldı
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Bölümü “Yeni Laboratuvar Bloku” ile 40 yıllık geçmişten günümüze; bölüm, eğitim-öğretim ve araştırmalarından derlenen teçhizatın sergilendiği müze açılışı Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından öğretim elamanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Bölümü “Yeni Laboratuvar Bloku” ile 40 yıllık geçmişten günümüze; bölüm, eğitim-öğretim ve araştırmalarından derlenen teçhizatın sergilendiği müze açılışı Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından öğretim elamanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Yeni yapılan laboratuvar blokunu gezerek incelemede bulunan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gıda Mühendisliği Bölümünün ODTÜ geleneğimizden gelen ilk sıralarda kurulan mühendislik bölümlerinden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gür, “Gıda Mühendisliği’nde 40 yıllık süreç içerisinde çok sayıda öğretim üyesi, araştırmacı ve öğrenci yetişti. Zaman değiştikçe ihtiyaçlarda çok değişiyor, modernize dünyada modern binalara ve laboratuvarlara ihtiyaç vardı. Biz de bu konuda hocalarımızın şimdiye kadar yapmış oldukları araştırmaları, yetiştirdikleri doktoratları takdir ettiğimiz için onlara istedikleri alanlarda gelişmelere zemin hazırladık. Harika bir laboratuvar hizmete sunuyoruz, bunun akabinde sadece bölgenin değil tüm Türkiye’nin de uluslararası alanda akredite işler yapabilecekleri laboratuvara kavuştular. Şimdi biz onlara imkân açtık, onların da bu imkânların karşılığında üretimlerini ortaya koymanın zamanıdır” diyerek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Yeni laboratuvar bloku ve Gıda Mühendisliği Müzesi açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Akyılmaz, Gıda Mühendisliği Öğretim elamanları ve çalışanları katıldı.



 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN Eğitim Fakültesi öğrencileri sergi açtıÖnceki Haber

GAÜN Eğitim Fakültesi öğrencileri sergi...

GTO Başkanlarından Gençlik ve Spor Bayramı mesajıSonraki Haber

GTO Başkanlarından Gençlik ve Spor Bayra...

Yorum Yazın

Depremin Yıl Dönümünde Gaziantep’te Eğitime Ara
Hayırsever aileden Nizip’e vefa 
Gaziantep'te 135 litre sahte alkol ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 162 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 gözaltı
Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza