Geleceğin lojistikçilerinden güneş enerji santrali

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleceğin lojistikçilerinden güneş enerji santrali
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), geleceğin lojistikçilerini yetiştirerek lojistik sektörünün yetişmiş işgücü ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu bağlamda teknik geziler düzenleyerek öğrencilerine teorik bilgilerini sahada pekiştirme fırsatı sunan HKÜ, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri için teknik gezi düzenledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), geleceğin lojistikçilerini yetiştirerek lojistik sektörünün yetişmiş işgücü ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu bağlamda teknik geziler düzenleyerek öğrencilerine teorik bilgilerini sahada pekiştirme fırsatı sunan HKÜ, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri için teknik gezi düzenledi.

HKÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri, “Enerji Lojistiği” dersi kapsamında enerji sistemleri ile ilgili öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak görmek ve bilgilerini pekiştirmek için HKÜ sahip olduğu bulunan güneş enerjisi tarlası ziyaret edildi.

“İş Hayatına Daha Donanımlı Adım Atıyorlar”

HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akben ve Arş.Gör. Can Özcan öncülüğünde düzenlenen gezide öğrenciler, Üniversitenin sahip olduğu güneş enerjisi tarlasında incelemelerde bulundu.  Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akben gezide öğrencilere teknik bilgiler aktardı ve güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi hakkında bilgiler verdi.

“Güneş Panelleriyle Elektrik Üreten Bölgedeki İlk Üniversite”

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin, güneş panelleri ile elektrik üreten bölgedeki ilk üniversite olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akben: “Üniversitemiz, bilgi ve tecrübe donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi her zaman hedef edinmiştir. Bu nedenle öğrencilerine pratik olarak ta kendini geliştirebilme imkânı sunan üniversitemizin bünyesinde bulunan güneş enerjisi tarlasına gezi düzenledik. Böylelikle öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri teorik bilgilerin yanı sıra yapılan teknik geziler sayesinde öğrendiklerini gözlemleyerek pekiştiriyorlar. Bunun yanısıra Uluslararası ticaret ve Lojistik bölümü öğrencileri yaptıkları proje ödevleri ile hem sınav stresinden uzak kalıyorlar hem de pratik yaparak daha iyi öğreniyorlar. Böylece iş hayatına da daha donanımlı olarak adım atıyorlar” dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhittinoğlu'ndan 'fırsat bu fırsat' dedirten kampanyaÖnceki Haber

Muhittinoğlu'ndan 'fırsat bu fırsat' ded...

Gaziantepspor ligde kalma umutlarını mucizeye bıraktı Sonraki Haber

Gaziantepspor ligde kalma umutlarını muc...

Yorum Yazın

Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"