Gaziantep'ten Suriye'ye 11 TIR yardım malzemesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'ten Suriye'ye 11 TIR yardım malzemesi
Abone ol
Gaziantep'te, düzenlenen kampanya ile toplanan 11 TIR yardım, düzenlenen törenle iç savaşın sürdüğü Suriye'ye gönderildi.

Gaziantep'te, düzenlenen kampanya ile toplanan 11 TIR yardım, düzenlenen törenle iç savaşın sürdüğü Suriye'ye gönderildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen kampanyada toplanan 11 TIR dolusu gıda ve yaşam malzemesinin Suriye'ye gönderilmesi nedeniyle tören düzenlendi. İstasyon Meydanı'nda yapılan törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, hayırsever işadamları ile davetliler katıldı. MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, toplanan yardımların Suriye'deki sivillere gönderileceğini belirterek, "Sınırımızın diğer tarafında bizim komşumuz olan kardeşlerimiz orada ölüm kalım mücadelesi veriyor, yoklukla açlıkla ölüm tehlikesiyle karşı karşıya büyük bir sıkıntı içinde yaşıyorlar. Elimizden gelen gayreti gösterdik ve 11 TIR yardım topladık, inşallah devamı da olacak" dedi.

VALİ YERLİKAYA: TEMENNİMİZ SURİYE’DE SULH 

Vali Ali Yerlikaya da toplanan malzemelerin Kızılay aracılığı ile Suriye'de ihtiyacı olanlara dağıtılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Gaziantep ve hemen sınırımızın ötesindeki Halep'le biz önce komşu, akraba, kardeş olarak yaşadık. İlimizde kayıtlı ve ön kayıtlı 350 bin Suriyeli muhacir kardeşimiz yaşıyor. Burada yaşayan 1 milyon 931 bin Gaziantepli olarak bizler ensar duygusuyla bu muhacir kardeşlerimize, bize 'aferin' desinler diye değil, 'çok iyi yaptılar insanlık dersi verdiler' desinler diye değil, Allah rızası için bu kardeşlerimize elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Bu mübarek üç aylar içerisinde, buradaki kardeşlerimizin ıstıraplarının durmasını ve bitmesini istiyoruz. Orada barışın bütün Suriye'nin her karışına hakim olması ve Suriye'de kendi insanlarıyla bir, beraber, barışık ve hepsinin kendi güçleri oranında hakkaniyetle temsil edildiği bir parlamento, bir hükümet ve devlet modelinin oluşması. Biz bunu istiyoruz. Onların toprağında sulhtan başka hiç bir temennimiz yok. İnsan kanının yere düşmemesinden başka hiçbir niyetimiz yok. Burada bulunan muhacirlerin, dünyaya yayılan muhacirlerin de en kısa zamanda geleceğin Suriye'sini oluşturmak üzere bizlerle en güzel şekilde tebessüm ederek, helalleşerek oraya dönmeleridir."

Konuşmaların ardından dualar edildi ve içerisinde halı, yatak gibi malzemeler ile çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu 11 TIR Suriye’ye uğurlandı.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır'da bombalı saldırı: 12'si polis 45 yaralıÖnceki Haber

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 12'si pol...

Gaziantep’te polisler sürücülere karanfil dağıttıSonraki Haber

Gaziantep’te polisler sürücülere karanfi...

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü