Gaziantep'te ölümlere ilk sebep dolaşım sistemi hastalıkları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te ölümlere ilk sebep dolaşım sistemi hastalıkları
Abone ol
TÜİK Gaziantep Bölge tarafından yapılan açıklamada Gaziantep, Adıyaman ve Kilis için ölüm nedeni istatistikleri değerlendirildi. Açıklamada, 2016 yılında Gaziantep’te gerçekleşen 7 bin 437 ölümden yüzde 35,2’sinin nedeni dolaşım sistemi hastalıkları olduğu belirtildi.

TÜİK Gaziantep Bölge tarafından yapılan açıklamada Gaziantep, Adıyaman ve Kilis için de ölüm nedeni istatistikleri değerlendirildi. Açıklamada, 2016 yılında Gaziantep’te gerçekleşen 7.437 ölümden %35,2’sinin nedeni dolaşım sistemi hastalıkları olduğu belirtildi.  

Bunu sırasıyla tümör nedeniyle gerçekleşen ölümler (%14,8), solunum sistemi hastalıkları (%9,9), endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar (%5,6), sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları (%3,6) ve dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler (%2,7) izledi.

Adıyaman’da gerçekleşen 2.525 ölüm vakasının ise %44,5’ini dolaşım sistemi hastalıkları oluşturdu. İkinci sırada %13,7 oranında gerçekleşen iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden ölümler yer aldı. Bunu sırasıyla solunum sistemi hastalıkları (%13,1), endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar (%5,8), dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler (%4,2) ve sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları (%3,4) izledi.

2016 yılında Kilis’te gerçekleşen 791 ölüm vakasının %38,8’ini dolaşım sistemi hastalıkları oluşturdu. İkinci sırada ise %13,7 oranında gerçekleşen iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden ölümler yer aldı. Bunu sırasıyla solunum sistemi hastalıkları (%11,8), endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar (%8,7), dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler (%4,2) ve sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları (%3,2) izledi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2016’da Gaziantep’ten 6 milyarlık ihracat yapıldıÖnceki Haber

2016’da Gaziantep’ten 6 milyarlık ihraca...

Güllüoğlu: Uzlaşı kültürünü yaygınlaştırmalıyızSonraki Haber

Güllüoğlu: Uzlaşı kültürünü yaygınlaştır...

Yorum Yazın

Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi