Gaziantep'te kırsal ve köy okullarında Şenlik var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te kırsal ve köy okullarında Şenlik var
Abone ol
Eğitimin yanı sıra öğrencilere sosyal belediyeciliğin gerekliliği anlayışı ile çeşitli etkinlikler yapan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü, 92 okuldan 78 bin öğrenciye ulaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında hayata geçirdiği “Okulda Şenlik Var” projesi ile şuana kadar 87 bin öğrenciye ulaşıldı.

Eğitimin yanı sıra öğrencilere sosyal belediyeciliğin gerekliliği anlayışı ile çeşitli etkinlikler yapan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü, 92 okuldan 78 bin öğrenciye ulaştı.

2018 yılında 100 bin öğrenci hedefiyle yola çıkan “Okulda Şenlik Var” ekibi, genelde kırsal ve köylerde bulunan okullara giderek buradaki öğrencileri sportif faaliyetlerle buluşturuyor.

Yılsonunda 100 bin öğrenci hedefine ulaşmak için çalışmalarını devam ettiren ekip, her gün şehir merkezi ve ilçelerde 1 okula giderek yüzlerce öğrenciyle buluşuyor.

Proje kapsamında, okul bahçelerinde kurdukları oyun alanlarında mini voleybol, mini futbol, mini atletizm, adadan adaya, kuyruğunu koru, tünel gibi oyunlarla çocuklar eğlenceli dakikalar yaşıyorlar.

Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu yılsonunda 100 bin öğrenciye ulaşmak istediklerini ifade ederek, “Çocuklar gülsün diye çıktığımız bu yolda özellikle kırsal kesimlerde ve köylerdeki spor yapma imkânı bulamayan çocuklara ulaşıp onların mutlu olması sağlayıp dokunabildiğimiz kadar çok çocuğun gülümsemesini sağlamak istiyoruz. Çocukların spor yolu ile eğlenerek öğrenmesini, ruhsal ve fiziksel olarak gelişimlerini arttırmak, belirli bir disiplin içerisinde ekip ruhu ile hareket etmelerini ve çocukların yeteneklerini keşfedip ortaya çıkarmalarını istiyoruz” bilgisini verdiler.

“Okulda Şenlik Var” projesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu 10 eğitmen ile birlikte haftada en az 5 okula gidildiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstihdam edilecek kişiler kurayla belirlendiÖnceki Haber

İstihdam edilecek kişiler kurayla belirl...

 MHP'den yerel seçimlere Melih Gökçek bombası!Sonraki Haber

MHP'den yerel seçimlere Melih Gökçek bo...

Yorum Yazın

Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada