Gaziantep'te, 'bayat ekmek' seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te, 'bayat ekmek' seferberliği
Abone ol
Gaziantep'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, ekonomiye katkı ve israfı engellemek amacıyla hazırlattığı 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' kitabını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor.

Gaziantep'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, ekonomiye katkı ve israfı engellemek amacıyla hazırlattığı 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' kitabını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor.

Şahinbey Belediyesi, geri dönüşüm çalışması kapsamında bayat ekmek israfını önlemek için 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' kitabı hazırlattı. 56 çeşit yemek ve tatlı tarifinin yer aldığı kitap, belediye görevlileri tarafından mahalle mahalle vatandaşlara dağıtılıyor.

Türkiye'de günde 6 milyon ekmeğin israf edildiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu israfın büyük maddi kaysa neden olduğunu söyledi. İsrafın önüne geçmek için kurum içerisinde bir ekip kurduklarını ve yapılan çalışmanın sonuncunda kitabı hazırlattıklarını anlatan Tahmazoğlu, şöyle dedi:

"İnsanlar yiyemeyeceklerinden fazla ekmek alıyorlar, artan ekmekleri ya çöpe atıyorlar bu yanlış bir uygulama çünkü ekmek nimettir ve yeri çöplük değildir. Dünya'da 1,5 milyar insan açlık ile boğuşurken temel gıda olan ekmeğin israf edilmesi doğru değil. Toplumumuzda özellikle son zamanlarda ekmeklerin çoğu çöpe gidiyor. Son rakamlara göre Türkiye'de günde 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. Bu israfı önlemek ve geri dönüşüme katkıda bulunmak adına Şahinbey Belediyesi olarak 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' tarifleri adında bir kitap hazırladık. Bu kitap içerisinde 56 çeşit yemek ve tatlı tarifi var. Kitabı vatandaşlarımıza kapı kapı dolaşarak dağıtıyor ve onlara geri dönüşüm hakkında da bilgi veriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın bu kitaptan faydalanarak israfın önüne geçilmesine katkıda bulunması. Bu kitapta Gaziantep yöresine ait; bulamaç, köfte, gibi bir çok yemek çeşidinde mevcut, ekmeğin yeri çöplük değil ekmeğin yeri sofradır."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşçiler kazma-kürek patronlarını arıyorlar...Önceki Haber

İşçiler kazma-kürek patronlarını arıyorl...

İslahiye'de üzüm hasadına başlandıSonraki Haber

İslahiye'de üzüm hasadına başlandı

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!