Gaziantep'te Semt pazarları ve piknik alanları kapatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te Semt pazarları ve piknik alanları kapatıldı
Abone ol
Gaziantep'te Semt pazarları ve piknik alanları Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda pek çok alanda kısıtlamaya gidildi. Sebze/meyve pazarı gibi zorunlu temel besinleri satanlar hariç diğer pazarlarla piknik yerleri kapatıldığı açıklandı.

 

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararları kapsamında;

1-İlimiz mülki sınırları içerisinde bulunan vatandaşlarımızdan; yurt dışından gelenler ile bunlarla aynı çatı altında ikamet eden veya her ne suretle olursa olsun temas nedeniyle koronavirüs bulaşma/ taşıma şüphesi altında olanlara, İl Sağlık Müdürlüğü/ Kollukça, 14 gün süreyle ikametlerinden ayrılmamaları yönünden yazılı tebligat yapılacaktır. Bunlardan ikametlerinden ayrılmamaları yönündeki  ‘1. İkaza’  uymayanlara, İl Hıfzıssıhha Kurul Kararlarına riayet etmemekten idari para cezası  (3150 TL) uygulanacak, yapılacak ‘2. Kontrolde’ de ikametlerinde bulunmadıkları tespit edilenler ise Valilikçe belirlenen yerlerde en çok 14 gün süreyle gözlem altına alınarak, haklarında tekraren idari para cezası (3150 TL ) uygulanacak ve ayrıca TCK’nın 195. Maddesi uyarınca adli işlem yapılacaktır.

 

2- İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yukarıda aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde olmak üzere;

a.         Hıfzıssıhha Kanununu’nun 282. Maddesi gereğince 3150 TL,

b.         Kabahatler Kanununun 32. Maddesi 392 TL,

c.       Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı TCK 195. Maddesi gereğince “ 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.”

3-  a.  Telefon ile covid-19 takibini reddedenler,

     b. Aile hekimi, uzman hekim veya İl Sağlık Müdürlüğü sağlık ekiplerince olası vaka olarak nitelendirilerek, hastaneye nakli gerçekleştirilmesi gerekir iken nakil talebini reddedenler,

     c. Yurtdışından geldiği halde toplum içinde dolaştığı tespit edilenler kolluk kuvvetleri eşliğinde 112 ambulansları ile hastaneye nakilleri gerçekleştirilecektir.

4-   İlimizde bulunan piknik ve mesire alanları geçici bir süreliğine kapalı tutulacaktır.

5- Sebze meyve başta olmak üzere vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşıladıkları semt/mahalle pazarlarının faaliyetlerine devam etmesi, ancak vatandaşların toplu olarak bulundukları/bulunabilecekleri tüm pazarların faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulması gerekmektedir.

6- İçişleri Bakanlığımızın kararı ile; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları,  her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine kapatılmış, ülke genelinde önleyici tedbirler artırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te koronavirüs fırsatçılarına göz açtırılmıyorÖnceki Haber

Gaziantep'te koronavirüs fırsatçılarına...

Sağlık Bakanı Koca: 9 can kaybımız varSonraki Haber

Sağlık Bakanı Koca: 9 can kaybımız var

Yorum Yazın

Gaziantep'te 16 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Visit Gaziantep uygulaması için tanıtım programı düzenlendi
Kontrolden çıkan otomobil tren yoluna uçtu, 3 kişi yaralandı
PDR’nin Dünü, Bugünü ve Yarını HKÜ'de ele alındı
Uzm. Dr. Tiryaki: "Hipertansiyon, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi sağlık sorunudur"
Gaziantep’te 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
BBP Eski İl Başkanı Kaya’dan Sait Kılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Gece kulübü davasında 2 kişinin öldüğü olayın sanığından şok savunma
Adımlar Minik Keşifler Büyük!
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Meme Radyolojisinde İleri Teknoloji Dönemi Başladı
“Engellilerin Hakkı Ertelenemez, Eğitim Hakkı Engellenemez”
Nizip Belediyesi her sokakta, her mahallede
Gaziantep’te Dehşet Gecesinin Hesabı Soruldu: Sanığa 92 Yıl Hapis
Gaziantep'te 15 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
MHP’den Anlamlı Ziyaret
14 Mayıs dünya Çiftçiler günü Gaziantep'te kutlandı 
Gaziantep’te çiftçiler gününde çiftçinin hazin sonu!
Dikkat! Gaziantep’te o yollar kapalı olacak
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Dülük Antik Kenti’nde sanat ve tarih aynı tuvalde buluştu